Vijesti / Sport

prvi stupanj

NK Varaždinu potvrđena licenca za iduću natjecateljsku godinu

NK Varaždinu potvrđena licenca za iduću natjecateljsku godinu
Goran Štimec

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi...

Za dobivanje licence za Uefina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku 'A' i 'B' iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravni i Financijski.

U Središnjem postupku licenciranja klubova za natjecateljsku 2020./21. godinu primjenjuje se novi Pravilnik o licenciranju klubova HNS-a (HNS-ov Glasnik 53/2019 od 26. studenoga 2019).

Zbog nepredviđene situacije nastale uslijed pandemije koronavirusa, te slijedom relevantnih odluka Izvršnog odbora UEFA-e o izmjenama i dopunama Uefinog Pravilnika o licenciranju klubova i financijskom fair-playu, Pravilnik o licenciranju klubova HNS-a izmijenjen je i dopunjen je odlukama Izvršnog odbora HNS-a.

Ove se izmjene i dopune odnose na izmjene rokova Središnjeg postupka isključivo za natj. 2020./21. godine, način dostave dokumentacije i komunikaciju između HNS-a i klubova-tražitelja licence.

Po zaprimljenim molbama klubova - tražitelja licence i njihove dokumentacije, Odjel za licenciranje klubova HNS-a, odnosno svaki od stručnjaka za pojedinu skupinu kriterija, ocjenjivao je da li tražitelji licence ispunjavaju kriterije i druge uvjete za dobivanje licence propisane Pravilnikom.

Odjel za licenciranje HNS-a je prije podnošenja izvješća Komisiji za licenciranje HNS-a - tijelu 1. stupnja svim tražiteljima licence dostavljao redovite i vrlo iscrpne povratne informacije o statusu ispunjenja kriterija i preporuke za uklanjanje nedostataka s dodatnim rokovima.

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama:

Izdane UEFA licence za 2020./21.:

1. GNK DINAMO
2. HNK GORICA
3. HNK HAJDUK
4. NK ISTRA
5. NK LOKOMOTIVA
6. NK OSIJEK
7. HNK RIJEKA
8. SNK SLAVEN

Izdane licence za I. HNL za 2020./21.:

1. GNK DINAMO
2. HNK GORICA
3. HNK HAJDUK
4. NK ISTRA
5. NK LOKOMOTIVA
6. NK OSIJEK
7. HNK RIJEKA
8. SNK SLAVEN
9. HNK ŠIBENIK
10. NK VARAŽDIN

Izdane licence za II. HNL za 2020./21.:

1. NK BELIŠĆE
2. NK BSK
3. HNK CIBALIA
4. NK CROATIA
5. GNK DINAMO – II. momčad
6. NK DUBRAVA TIM KABEL
7. HNK HAJDUK – II. momčad
8. NK ISTRA
9. NK JUNAK
10. NK KUSTOŠIJA
11. NK LUČKO
12. NK MEĐIMURJE
13. HNK ORIJENT
14. NK OSIJEK - II. momčad
15. NK SESVETE
16. HNK ŠIBENIK
17. NK VARAŽDIN

Izdane licence za Uefa Ligu prvakinja 2020./21.:

1. ŽNK DINAMO

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!