Vijesti / Sport

NA VIŠU RAZINU

NOVA/STARA LICA Varaždinske ikone u vodstvu prvoligaša: Mumlek sportski direktor, Jertec team manager

NOVA/STARA LICA Varaždinske ikone u vodstvu prvoligaša: Mumlek sportski direktor, Jertec team manager
Siniša Sović/ Foto Agencija Sjever

Nakon solidnog ulaska u sezonu, varaždinski je prvoligaš predstavio i nova lica u vodstvu kluba. Dvije ikone varaždinskog nogometa pojačanje su u logističkom dijelu kluba, ali njihovi će savjeti sigurno dobro doći i treneru Toplaku.

Radimo sve potrebno da se klub vrati na razinu na kojoj je nekad bio. Danas smo dokazali da mislimo ozbiljno, a s ponosom mogu reći da radimo domaću priču. Bivši igrači rade u klubu, trenerski kadar je iz naših redova i u budućnosti mislimo da klub i dalje raste. S ovim igračima smo produžili ugovor i nadamo se da će sve to ići u smjeru u kojem klub i publika očekuju, započeo je predsjednik kluba Stjepan Cvek na predstavljanju pojačanja za nastavak sezone. 

NK Varaždin predstavio nova lica na stadionu NK Varaždin, jertec,  mumlek

A pojačanja su svima dobro poznata, kako na terenu, tako i van njega. Miljenko Mumlek postao je novi sportski direktor, dok je Dario Jertec novi team manager.

- Ovo se gradi već duži niz godina, a sad imamo situaciju gdje možemo baš tu priču zaokružiti. Svi igrači koji su danas opet predstavljeni imali su ponude iz drugih klubova, ali nismo ih odlučili pustiti za simboličnu naknadu već od njih želimo vidjeti rast razvoj i kvalitetu. Oni su prepoznali što je u klubu, a uključujemo i naše bivše zvijezde, ikone bivšeg kluba iz Zagrebačke 94 u rad kluba. Tu je Dario Jertec koji se neslužbeno prošli tjedan uključio u rad kluba, a zajedno s gospodinom Mumlekom smo dogovorili i njihove službene dužnosti u klubu. Plodove prvog rada možete vidjeti u produženju ugovora - rekao je direktor kluba, Toni Dalić.

Miljenko Mumlek je legenda bivšeg Varteksa, četvrti najbolji strijelac u povijesti HNL-a, a nakon igračke karijere završene mrljom 'afere Offside', posvetio se trenerskom poslu te je vodio i seniore Varaždina, a danas je trener juniora.

- Tu smo prije svega na predstavljanju igrača, a ne na predstavljanju funkcija mene i Darija. Smatram ovo većom odgovornošću sa ljudima koji vode klub i trenerom osmislimo zdravu klupsku politiku koja će ići na višu razinu i to je korak prema našim željama koje želimo ostvariti u budućnosti. Struka kluba se profesionalizira, a moja zadaća je da budem 'filter' između mora menadžera i igrača u dolasku, želja kluba i trenera, ali i igrača koji su na odlasku. Nadam se da ću malo griješiti i biti uspješan u tome te da ćemo ostvariti stabilnost u daljnjem radu sa našim igračima i našim proizvodima kako bi klub mogao egzistirati - rekao je novi sportski direktor Miljenko Mumlek.

A vjernost NK Varaždinu do 2023. godine produljili su kapetan Marko Stolnik, napadač Jorge Obregon, krilni napadač Vinko Petković, golman Oliver Zelenika i veznjak Ivan Posavec.

Također, mnogo se spominjalo da bi Dario Jertec mogao opet navući dres varaždinskog prvoligaša. No, priključio se radu kluba na jednoj drugoj razini.

- Bio sam od samih početaka NK Varaždina u klubu pa sam dosta upoznat sa situacijom i nadam se da ću uspjeti pomoći da klub bude još bolji te da sve dignemo na još jedan veći nivo. Želimo izbjeći što više one priče od borbe za ostanak i profilirati se kao prvoligaš koji može nešto više - objasnio je novi team manager, Dario Jertec.

Uskoro će iz kluba predstaviti i novog generalnog sponzora.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!