Vijesti / Sport

VRHUNSKI REZULTATI

PRVACI! Muška ekipa AK Varaždin pobjednici maratona na Plitvičkim jezerima

PRVACI! Muška ekipa AK Varaždin pobjednici maratona na Plitvičkim jezerima
AK Varaždin

Za ekipno PH bodovalo se troje najboljih iz kluba, a dečki iz AK Varaždin u sastavu Andrej Hladnik, Matija Zadravec i Zoran Križanić sa zbirnim vremenom 8:29:41 uvjerljivo su pobijedili i time postali prvaci Hrvatske za 2020 godinu.

U ponedjeljak, 15. studenog, na Plitvičkim jezerima je u odličnoj organizaciji AK Plitvice održan jubilarni 35. Plitvički maraton. Svakako jedan od najtežih, ali ujedno i jedan od najljepših maratona.

- Prije svega čestitka organizatoru i njihovom neumornom predsjedniku Leu na uloženom trudu da i u ovom iznimno teškom trenutku uzrokovanom COVID-om 19 i uz poštivanje svih epidemioloških mjera uspiju organizirati održavanje ovog tradicionalnog i cijenjenog maratona. Iz tog razloga je puno toga oko same utrke bilo mnogo skromnije u odnosu na prijašnje godine, ali ni to sve nimalo nije umanjilo ljepotu i draž Plitvičkog maratona - poručuju iz AK Varaždin.

Maja Pačarić pobjednica na 5 km

Što se tiče samih brojki, naravno da je zbog navedenog bilo dosta manje natjecatelja, ali najbitnije da se maraton ipak održao. Ukupno je u svim utrkama (5 km, 21 km i 42 km) nastupilo 330 natjecatelja.

Utrku na 5 km uspješno je završilo 73 natjecatelja, a najbolji je bio Josip Oulovsky (16:53), dok je u ženskoj konkurenciji u pravoj trening utrci uvjerljivo pobijedila Maja Pačarić iz AK Varaždin u vremenu 19:06.

 Utrku na 21 km uspješno je završilo 128 natjecatelja, a pobjednik je bio Ivan Dračar (AK Agram) - 1:13:35 te u ženskoj konkurenciji Valentina Valjak (NIVA SPORT) – 1:44:46.

U ovoj utrci AK Varaždin je imao i svoje predstavnike, a istrčali su sljedeće rezultate:

30. Željko Miklaužić - 1:50:21
34. Janko Havaš - 1:51:24
35. Dario Dilber - 1:51:30
91. Juraj Havaš - 2:12:47
U ženskoj konkurenciji Ana Sajko bila je 7. sa 1:57:48.

- S obzirom da se utrka maratona bodovala za Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske odlučili smo se za nastup u trenutno najjačem sastavu. Tako je u 'razgledavanje' nacionalnog parka Plitvice, stazom dužine 42 km krenula naša petorka u sastavu: Andrej Hladnik, Matija Zadravec, Zoran Križanić, Dinko Solić i Melko Ciglar - kažu.

Najbolji je bio Andrej Hladnik na 4. mjestu sa 2:46:00 i novim osobnim rekordom na ovoj iznimno teškoj stazi. Andrej je cijelu utrku kontrolirao i u drugom dijelu još ubrzao te na samom kraju stizao trećeplasiranog Ivana Bulića (AK Dubrovnik) - 2:45:48, no nedostajalo je još samo 12 sekundi do pobjedničkog postolja.

5. mjesto s odlično i pametno istrčanom utrkom te izvrsnim rezultatom – 2:48:42 osvojio je Matija Zadravec.

- Mata je s Andrejem bio sve do 32. km, a onda je iz opreznosti i sigurnosti rađe malo “prikočil” i uspješno završio utrku. Bravo i velika čestitka za Matu! Na 6. mjesto i možda veliko iznenađenje za mnoge (no ne i za nas) plasirao se Zoran Križanić koji je u svojem premijernom nastupu u maratonu istrčao također odličnih 2:54:59. S obzirom da je to Zokiju prvi maraton, velika čestitka i bravo za Zokija! Bez obzira na težinu, sigurno će mu ovaj maraton ostati u trajnom i nezaboravnom sjećanju. Naravno, kao i svima ostalima - poručuju iz AK Varaždin.

Na 14. mjesto plasirao se Dinko Solić koji je također istrčao vrlo dobru utrku i na ovoj iznimno teškoj stazi uspio istrčati svoj novi osobni rekord koji sada iznosi 3:12:23.

MUŠKA EKIPA PRVAK HRVATSKE U MARATONU

Za ekipno PH bodovalo se troje najboljih iz kluba, a dečki iz AK Varaždin u sastavu Andrej Hladnik, Matija Zadravec i Zoran Križanić sa zbirnim vremenom 8:29:41 uvjerljivo su pobijedili i time postali prvaci Hrvatske za 2020 godinu. 2. mjesto osvojili su dečki iz AK Forca (8:49:48), a 3. ekipa AK Sljeme (9:17:30).

AK Varaždin imao je predstavnika i u štafetnoj utrci - Hrvoja Rupčića čija je ekipa VUJEC RUNNING TEAM YING osvojila odlično 2. mjesto..

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!