Vijesti / Sport

DEVEDESETOGIŠNJAKINJA SLAVI

ZNAČAJAN JUBILEJ NK Sloboda Varaždin obilježava 90. rođendan!

ZNAČAJAN JUBILEJ NK Sloboda Varaždin obilježava 90. rođendan!
Izvor: Udruga Đuro Kulčar

Zanimljivo je da prvotna boja dresa uopće nije bila crvena, nego zelena. A onda su igrači iz radničkog pokreta rekli da bi oni drugačije...

S jučerašnjim danom obilježen je devedeset rođendan Nogometnog kluba Sloboda! Ova zavidno visoka obljetnica krije i jednu zanimljivost, na koju su podsjetili iz samoga kluba. Naime, prvotna boja dresa nije bila crvena već - zelena.

- Želju za promjenom boje istaknuli su igrači koji su u to vrijeme bili uključeni u radnički pokret - otkrili su i taj detalj iz NK Slobode.

Faktografija kaže da je davne 21. veljače 1931. godine službeno osnovan Radničko športski klub Sloboda. U radničkom naobrazbenom kulturnom umjetničkom društvu Sloboda formirana je i športska sekcija, a za prvog predsjednika odabran je Ivo Polan. 

Prva službena utakmica odigrana je 15. svibnja 1931. godine protiv Veške. Ekipu su sačinjavali: Berta S., Mikac, Huđek, Šimunčić, Eckmayer, Kociper, Berta I., Pukšić, Šafar i Polak.

Najbolji plasman dosad Sloboda je imala sezone 1996./1997. godine, kada su zauzeli treće mjesto na ljestvici 2. HNL. Tijekom godina klub je mijenjao rangove natjecanja, a danas igra u 1. ŽNL.

Službena proslava 90. rođendana, poručuju iz kluba, održat će se nakon popuštanja epidemioloških mjera. No na sam rođendan pokrenuta je i nova Facebook stranica NK Slobode.

Na fotografiji su redom: Ferdinand Polak, Stjepan Berta, Sebastijan Eckmayer, Milan Šimunčić, Franjo Vupora, Franjo Kociper, Mijo Pukšić, Stjepan Huđek. Čuče: Ivan Berta, Lovro Štebih i Ivan Mikac. Izvor: Udruga Đuro Kulčar.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.