Vijesti / Sport

utrka grada anđela

FOTO Više od 500 trkača na 2. humanitarnoj utrci grada anđela, za pedijatriju prikuljeno oko 40000 kuna

FOTO Više od 500 trkača na 2. humanitarnoj utrci grada anđela, za pedijatriju prikuljeno oko 40000 kuna
ZSUGV

Za pedijatriju Opće bolnice Varaždin prikupljeno je oko 40 tisuća kuna.

Više od 500 trkača sudjelovalo je na 2. humanitarnoj utrci grada anđela održanoj u nedjelju u Varaždinu.

2. humanitarna utrka grada anđela Utrka grada anđela

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva 315 Sjeverozapad i uz pomoć Udruge Active Vita, utrka ulicama Varaždina prvi je put organizirana 2019. godine, a lani nije održana zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Na radost organizatora, ali i inicijatora utrke Damira Habijana, brojni su se trkači i rekreativci odazvali pozivu na sudjelovanje u ovogodišnjoj utrci dugoj 4,85 kilometara i tako pokazali i svoju humanost jer je cjelokupan iznos uplaćenih startnina namijenjen Općoj bolnici Varaždin.

- Nije bilo jednostavno u ovim uvjetima organizirati ovakav događaj, ali uspjeli smo i to me iznimno raduje, kao i odaziv sudionika. Napravili smo sve sukladno epidemiološkim mjerama i utrka je prošla u najboljem redu, ali vrijedi naglasiti da to ne bi bilo moguće bez SRD 315 Sjeverozapad i Udruge Active Vita koji su se uključile u organizaciju – rekao je Habijan.

- Zahvaljujući uplaćenim startninama, prukupljeno je 40-ak tisuća kuna, što je više nego 2019. godine. Važno je naglasiti da cijeli iznos kotizacije ide odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin. Zahvaljujem svim sudionicima, a posebno firmi Marlex koja će iznos koji smo skupili poduplati – istaknuo je Habijan.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, istaknuo je kako ga veseli što je ovaj sportski događaj iz jedne skromne utrke prerastao u ove okvire:

- Posebno mi je drago što je humanitarnog karaktera. Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ponosna je na to što možemo potpomagati klubove koji organiziraju takve događaje i naravno da ćemo to raditi u budućnosti. Tim više je i doprinos ljudi iz kluba značajniji. Zajednica, osim infrastrukture i brige o kvalitetnom kadru, trenerima koji treniraju mlađe uzrasne skupine, posebno vodi brigu o organizaciji ovakvih događaja jer oni puno znače za grad Varaždin. Treba nam još više sličnih manifestacija - rekao je Runac.

Marko Dugandžić, predsjednik SRD 315 Sjeverozapad, zadovoljno je zaključio da je zacrtani cilj postignut.

- Jako me veseli što je ovako puno sudionika, prikupili smo i više novca nego što smo se nadali. Neki niti nisu sudjelovali u utrci, ali su uplatili startninu i od srca svima zahvaljujem – poručio je Dugandžić te dodao da, s obzirom na pandemiju, organizacijski posao nije bio lak.

- Do zadnjeg trenutka nismo znali hoće li biti utrke ili neće, ali sve je, srećom, dobro prošlo i svi smo jako zadovoljni – rekao je Dugandžić te najavio još bolju i masovniju utrku iduće godine.

Vrijedi napomenuti kako je 2. humanitarna utrka grada anđela održana uz poštivanje epidemioloških mjera – sudionici su na startu nosili zaštitne maske, a na nekoliko lokacija bili su postavljeni dezinficijensi. Za sve su sudionike osigurani proizvodi brojnih sponzora, a svaki je trkač u welcome paketu dobio medalju i službeni buff utrke kao uspomenu na ovaj predivan događaj.

- Veliko hvala našim sponzorima: Marlex, Vindija, Bauerfeind, Integrity Hemp, Esensa Naturalis, Awaken Mind, Poljoposavec, Letizia, D.J. Jasmin Barbir, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, Služba policije Varaždin i Prometna policija Varaždin, 7. gardijska brigada 'Pume', Stotinka.hr, Miroslav Hainž, Crtorad, Gradska tržnica Varaždin.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!