Vijesti / Sport

savate

FIGHT CLUB KOVAČIĆ Luka Sakač brončani na Europskom prvenstvu

FIGHT CLUB KOVAČIĆ Luka Sakač brončani na Europskom prvenstvu
FC Kovačić

Sakač je juniorski prvak svijeta.

U belgijskom gradu Loverval 26, 27 i 28 studenog održalo se prvenstvo Europe u savateu. Iz Fight Cluba Kovačić nastupio je Luka Sakač. Luka je juniorski prvak svijeta a ovo mu je bio prvi seniorski nastup za reprezentaciju.

Pobjedom u četvrtfinalu nad prvakom Španjolske Vasquez Diazom plasirao se u finale gdje je tijesno poražen od kasnijeg prvaka Europe domaćina Raviart Quentina.

Raviart je viceprvak svijeta i bio je glavni favorit prvenstva međutim naš Luka dobro se nosio sa domaćim borcem. Brončana medalja odličan je uspjeh za prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni.

Luki su u pripremama pomagali njegovi kolege iz kluba Roko Galunić osvajač kupa Hrvatske, Luka Starčević također osvajač kupa Hrvatske, Borna Tuk višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa, Emanuel Šprem prvak Europe u kickboxingu, višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa i Matej Kos treći sa svjetskog prvenstva, osvajač svjetskog kupa i viceprvak Europe. 

Klub sa aktivnostima nastavlja i dalje, slijedi prva boksačka liga i međunarodni kickboxing turnir za koji se sprema desetak boraca.

Također pedesetak kadeta priprema se za polaganje svojeg prvog stupnja znanja u savateu a to je plava rukavica koje će provoditi Siniša Kovačić međunarodni instruktor savatea i nosioc majstorskog zvanja srebrena rukavica. 
 

Najnovije

Reci što misliš!