Vijesti / Sport

SLIJEDE SESVETE

Još tri kola do kraja sezone, Kovačević ima problema s ozljedama napadača: Trebamo sve dobro završiti

Još tri kola do kraja sezone, Kovačević ima problema s ozljedama napadača: Trebamo sve dobro završiti
Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Domaćini se bore za žestoko bore za ostanak, dok se Varaždin bori za naslov prvaka.

Datum je malo nezgodan, ali vjerujem da će biti sretan i sve ćemo učiniti za to. Imamo puno problema, ne tražim alibije, ali nevjerojatno je da među napadačima imamo dosta ozlijeđenih i moramo vidjeti tko će uopće biti spreman, rekao je u najavi utakmice protiv Sesveta trener Varaždina Mario Kovačević.

Tri su kola do kraja sezone, vodeći Varaždin ima 54 boda, odnosno dva više od drugog Rudeša (52). A oba kluba iduća utakmica očekuje na simboličan datum, petak 13. svibnja. Varaždinski drugoligaš ima problema s ozljedama.

- Šego je nažalost vjerojatno izgubljen do kraja sezone, već od ranije su izgubljeni Domjanić i Topić, a Herrera je pod upitnikom. Poslije Jaruna je problema s koljenom imao i Teklić, a samo oni koji budu na 100 % će biti u sastavu - rekao je Kovačević.

Na klupi Sesveta više nije Kristijan Polovanec, a nakon poraza protiv Opatije više nisu aktivni ni na društvenim mrežama te su u žestokoj borbi za ostanak u ligi. Nalaze se na pretposljednjem mjestu s 31 bodom.

- Promijenili su trenera to znači nova ideja i energija, ali moramo gledati sebe. Mora se vidjeti razlika da smo mi ekipa koja se bori za prvo mjesto, njima je svaki bod bitan za ostanak i ne znam kako su se doveli u ovu situaciju. Svaki protivnik će ići 'na nož' i moramo se prilagoditi, od prve minute ćemo tražiti pobjedu - kaže Kovačević i osvrće se na borbu za vrh:

- Bez obzira na to što se borimo za prvo mjesto mislim o tome da igramo dobar nogomet i da budemo efikasni. Druga liga je izjednačena i svako gostovanje je 'trauma' jer se svatko za nešto bori. Znamo što nas čeka, prošli smo puno toga, a najbitnije je da ovisimo sami o sebi. Opet Rudeš igra prije nas i ne želim da se igrači opterećuju time jer ako pobijedimo ne može nam nitko ništa, ne treba gubiti energiju s razmišljanjem o drugima.

Svakom pobjedom prva je liga sve bliže, a ove godine nema dodatnih kvalifikacija već u 1. HNL vodi samo prvo mjesto.

- Svi u klubu dajemo sve od sebe, prije svega tu su igrači i sad je biti trener Varaždina - privilegija. Nisam sumnjao u ovu ekipu, nama je svaka utakmica kvalifikacijska. Nismo prelomili, Rudeš nas prati, a sad je na nama da završimo i da budemo na poziciji koja vodi u prvu ligu.

Utakmica 28. kola 2. HNL na rasporedu je u petak, 13. svibnja, s početkom u 17 sati i 30 minuta na stadionu ŠRC-a u Sesvetama. 

Najnovije

Reci što misliš!