Vijesti / Sport

park mladih

ADRENALINSKI SPEKTAKL Challenge Tour ovog tjedna u varaždinskom Skate parku

ADRENALINSKI SPEKTAKL Challenge Tour ovog tjedna u varaždinskom Skate parku
Foto: Marin Stupar

Četvrtu godinu za redom BMX freestyleri, skate i inliner vozači, učinit će da najteži trikovi izgledaju razigrano. Naravno, Varaždinci posebno iščekuju nastup Marina Ranteša.

Barokni grad Varaždin osim brojnim kulturološkim i prirodnim ljepotama, može se pohvaliti i raznim događanjima koja kroz cijelu godinu privlače domaće i strane turiste u nekadašnju hrvatsku metropolu. Zbog bogatih gastronomskih, glazbenih i zabavnih programa, svrstao se među sam vrh najposjećenijih gradova u Hrvatskoj.

No, kako bi se privukla i populacija zaljubljena u ekstremne sportove, organizatori popularnog osječkog festivala Pannonian Challenge odlučili su urbanu kulturu Varaždina upotpuniti jedinstvenim natjecanjem, Challenge Tour.

Događanje će se održati u Parku mladih, 27. kolovoza u sklopu Špancirfesta, najpoznatijeg uličnog festivala, a dobra sportska atmosfera bit će upotpunjena odličnom glazbenom podlogom.

Četvrtu godinu za redom BMX freestyleri, skate i inliner vozači, učinit će da najteži trikovi izgledaju razigrano i lako te će svoje spektakularne izvedbe prezentirati znatiželjnoj publici, koja će dati svoju podršku hrabrim ekstremnim sportašima među kojima će se naći i najuspješniji hrvatski BMX vozač - Marin Ranteš.

Kao dio svjetske urbane kulture, izvođenje trikova slobodnog stila pomaže u otkrivanju domaćih talenata koji oblikuju budućnost ekstremnog sporta na domaćem terenu i samim time populariziraju Hrvatsku kao zemlju ekstremnih sportova. Akrobacije na skate rampama i stazama s preprekama iz triju spomenutih disciplina izvodit će natjecatelji iz Hrvatske i okolnih zemalja. Upravo je dolazak stranih gostiju još jedan od pokazatelja da je ovo natjecanje dostojno većih natjecanja u regiji te da ekstremni sportovi žive punim plućima.

Kako bi stvar bila dodatno napeta, svoje očaravajuće trikove i vještine izvodit će ispred žirija koji će one najbolje među njima ocjenjivati i nagraditi bogatim nagradama. U sve tri discipline, trećeplasirani dobivaju 300 kn i sponzorski paket, drugoplasirani 500 kn i sponzorski paket, dok će oni najbolji među najboljima biti nagrađeni s 1000 kn i sponzorskim paketom. Kategoriju best trick nagradit će jedan od brojnih sponzora koji podržavaju ovaj projekt.

Više informacija o samom događaju, kao i formular za prijavu na natjecanje nalaze se na službenoj stranici Panonnian Challengea.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video