Vijesti / Sport

odlazak ivana posavca

Navijači ga kritizirali, odgovorio im transferom: 'Desetka' Varaždina otišla u inozemstvo

Navijači ga kritizirali, odgovorio im transferom: 'Desetka' Varaždina otišla u inozemstvo
NK Olimpija Ljubljana

Ivan Posavec svoj nogometni put nastavlja u prvoj momčadi slovenske lige.

Ne može se reći kako je Ivan Posavec (24) uživao u svakom nastupu u dresu Varaždina. Često su se prema krilnom napadaču kluba, koji je svojevremeno bio u školi nogometa Dinama, s tribina čuli povici nezadovoljnih navijača, koji su očekivali više od čovjeka s brojem 10 na leđima. Naravno da sve to utječe na igre, ali nekadašnji mladi vatreni polako je rastao i sada ostvario željeni transfer u inozemstvo.

Nije mu prvi, jer je prije pet godina kao igrač Rudeša, kojim su upravljali Baski, potpisao s Alavesom, no kaljenje u njihovom niželigašu samo ga je udaljilo od željene razine nogometa i početkom 2019. vratio se među Varaždince, za čije je mlađe uzraste igrao prije selidbe u Zagreb. 

Povratak u Varaždin

Ušli su u prvu ligu, a Posavec u rujnu 2019. debitirao za hrvatsku U-21 reprezentaciju te u pet nastupa u kockastom dresu zabio dva pogotka. Kako je Varaždin u tekućoj sezoni počeo sve više iznenađivati, apetiti navijača rasli su, a Posavec postao igrač kojeg su uzeli 'na pik'.  

I onda ih je u listopadu oduševio. Varaždin je rezultatom 4:1 iznenadio Osijek - s golom i asistencijom predvodio ih je Posavec, koji je ujedno proglašen i najboljim igračem kola prema Sofascoreu. Prije toga je asistirao te izborio kazneni udarac protiv Istre, a jednom je i za gol dodao protiv Hajduka.

Odlazak u Sloveniju

Sada je potpisao za ljubljansku Olimpiju. Slovenski klub predvodi ligašku tablicu u susjedstvu s 48 bodova, čak 13 više nego što ima drugoplasirani Koper.

Društvo će mu u svlačionici praviti bivši hajdukovac Goran Milović te Admir Bristrić, mladi nogometaš koji je stigao iz Rijeke. Trener im je nekadašnji igrač Liverpoola i španjolske reprezentacije Albert Riera

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.