Vijesti / Sport

Rukomet

Završnica 1. HRL U12: Naslov prvakinja Hrvatske pripao varaždinskoj Koki

Završnica 1. HRL U12: Naslov prvakinja Hrvatske pripao varaždinskoj Koki
Nebojša Tejić/Kolektiffimages

Rukometne državne prvakinje dolaze iz Varaždina!

Nakon četiri dana i 72 utakmice koje su ispunile porečke dvorane Finidu i Velog Jožu, priveli smo kraju i posljednju ovogodišnju završnicu za djevojčice te dobili nove državne prvakinje. To je varaždinska Koka.

U finalnoj utakmici su s 18:15 pobijedile Sesvete. U utakmici za brončanu medalju gledali smo dvoboj Sinja i Novske, a s rezultatom 17:13 slavile su mlade rukometašice iz Sinja. Nakon odigranog finala, proglašene su i najbolje pojedinke ove Završnice. Najbolja igračica turnira je Ela Grubišić Čabo, najbolja obrambena igračica Eva Andesilić, a najbolja strijelkinja s 53 pogotka Morena Kožar.

Ali krenimo redom. Posljednji dan ove Završnice započeo je s polufinalnim utakmicama. U prvoj polufinalnoj utakmici Koka je pobijedila Novsku s minimalnih 17:16 u napetoj utakmici u kojoj ni u jednom trenutku nije bilo više od dva razlike za jednu ekipu. Zanimljivo je bilo i u drugom polufinalnom susretu u kojem su Sesvete s 15:12 pobijedile Sinj.

Osim polufinala, odigralo se i osam utakmica za poredak. U utakmici za 19. mjesto Dugopolje je s 14:13 pobijedilo 1234 Viroviticu. Udarnik je s 10:8 pobijedio Ivankovo i tako osvojio 17. mjesto. Petnaesto mjesto osvojio je Zrinski koji je je s 20:11 pobijedio Trogir 58. U utakmici za 13. mjesto susrele su se ekipe Vinodola i Podravke, a s rezultatom 17:14 pobijedio je Vinodol. Đurđevac je osvojio 11. mjesto. Mlade rukometašice bile su bolje od Omišlja (20:19).

Deveto mjesto osvojila je Cetina koja je s 9:5 pobijedila Gospić. Rudar je s 12:9 pobijedio Dugo Selo ’55 i tako osvojio sedmo mjesto. Peto mjesto pripalo je Lokomotivi koja je s 19:16 bila bolja od Trilja. U utakmici za treće mjesto susrele su se poražene polufinalistice, ekipe Novske i Sinja. Kao pobjednice iz tog dvoboja izašle su rukometašice Sinja, a rezultat je bio 17:13.

Veliko finale ove Završnice donijelo nam je susret Koke i Sesveta. Bila je to utakmica vrijedna finala u kojoj su se mlade rukometašice borile za svaku loptu, ali mlade Varaždinke ipak su pokazale malo više. Vodile su od početka do kraja susreta i svoju prednost ni u jednom trenutku nisu ispustile.

Rukometašice Sesveta nisu se predavale i pokušavale su uzvratiti Koki, ali ipak nisu uspjele. Rukometašice Koke zasluženo su slavile u ovom finalu i tako odnijele titulu najboljih rukometašica do 12 godina u državi.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.