HNL

POBJEDA Varaždin se iz Zagreba vraća s tri boda

Postonjski i Dabro zabili su za Varaždin i srušili Rudeš u Zagrebu. Rudeš je već prošlo kolo službeno ispao iz HNL-a.

Nakon poraza kod Dinama (2:1), nogometaši Varaždina vratili su se na pobjedničke staze na gostovanju kod Rudeša. Podno tribine bl. Alojzija Stepinca slavili su s 0:2 (0:1) golovima kapetana Igora Postonjskog i Marka Dabre.

U prvih su se desetak minuta bolje postavili domaći nogometaši koji su pokušali preko Mašale s ruba šesnaesterca pa preko Doležala s pet metara, ali oba su udarca otišla preko gola Olivera Zelenike.

U 13. minuti prvi je put ‘na scenu’ stupio Igor Postonjski koji je uzeo loptu i došao do šesnaesterca te pucao, ali Marković na golu Rudeša skrenuo je udarac u korner. Tad je inicijativu preuzeo Varaždin, a onda sve okrunio u 29. minuti.

Postonjski precizan iz slobodnjaka

Dobili su gostujući nogometaši slobodnjak s otprilike 25 metara od gola lijevo iskosa, a izveo ga je kapetan Postonjski preko zida i svladao Markovića. I u nastavku su izabranici Nikole Šafarića bili bolja momčad te zapucali još dva puta preko Dabre i Postonjskog, ali nije to otišlo u okvir gola. Varaždinski je prvoligaš imao prednost nakon prvih 45 minuta.

I u nastavku su prvi zaprijetili gosti, a preko Mištrafovića koji je pucao pokraj gola, a u 53. minuti je opasno bilo pred Zelenikinim golom kad je Doležal uzeo loptu Marini i dao do Latkovića, ovaj proslijedio za Topića ali napadač Dinama na posudbi u Rudešu pucao je pokraj gola. Nedugo nakon toga je četiri zamjena u domaćim redovima napravio Davor Mladina, ali to mu nije pomoglo jer su njegovi izabranici po drugi put ‘kapitulirali’ u 59. minuti.

Razigrani Varaždin

Duga je lopta Nekića preko cijelog terena stigla do Marka Dabre, a napadač Varaždina je smireno zabio s desetak metara. Nedugo nakon gola prvo su zaprijetili gosti volejem Drožđeka, ali je to obranio Marković, da bi dvije minute kasnije Karačić s druge strane pucao pokraj stative.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Tako su varaždinski nogometaši nakon pobjeda u gostima protiv Osijeka (0-1) i Slaven Belupa (0-1) te poraza od Dinama (2-1), došli do treće pobjede u posljednje četiri gostujuće utakmice. U idućem 32. kolu Supersport HNL-a na stadion Varteksa stiže Dinamo. Ta je utakmica na rasporedu u subotu, 27. travnja, s početkom u 17 sati.

NK Rudeš – NK Varaždin 0:2 (0:1)

29′ Postonjski (0:1), 59′ Dabro (0:2)

Suci: Oliver Romić (Osijek) – Ivan Janić (Ilok), Željko Bučar (Duga Resa) – VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Antonio Melnjak (Rijeka)

Žuti kartoni: Rudeš –

                Varaždin – Marina (31′), Škaričić (68′)

Crveni karton: /

NK Rudeš (4-2-3-1)

Marković (c) – Karačić, Mrčela, Camara (77′ Ali), Krušlin – Kuzmanić (56′ Brajković) – Topić (55′ Petković), Latković, Mašala (56′ Grezda) – Korač (56′ Magđinski), Doležal

Trener: Davor Mladina

NK Varaždin (4-3-3)

Zelenika – Škaričić, Nekić, Ba, Vukčević – Marina, Postonjski (c), Mištrafović (90′ Lesjak) – Mitrovski (71′ Šegović), Dabro (70′ Šego), Drožđek (83′ Vuk)

Trener: Nikola Šafarić

Standings provided by Sofascore

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije