FITNESS Studio FitLife: Vježbe za razvoj mobilnosti tijela

Najveći problem lokomotornog sustava danas je nemobilnost. Točnije, najčešće se radi o nemobilnosti kralježnice, zdjelice i kukova te ramenog obruča. Nekontrolirane kretnje, isti obrasci kretanja i pokreti koji se godinama nisu promijenili, neaktivan način života i tehnologija nisu povoljni za naše tijelo s toga ne čudi činjenica da su starije generacije fizički jače od mlađih te da su mladi danas pogođeni raznim degenerativnim promjenama kralježnice kao i ostatka zglobova u tijelu.

Bavljenje sportom ili nekim tipom rekreacije je neophodno za sve nas jer smo nastali u prirodi, lovili i bavili se ratarstvom dok je danas priča potpuno drugačija. Vratite se na početak, istežite se, kružite punim amplitudama u pokretu, otvorite rameni obruč i kukove, radite na mobilnosti i dovedite svoje tijelo u balans. Nije dobro kada je tijelo premobilno, ali ni kada je nemobilno.

Uvijek treba težiti balansu, pa pogledajte video i napravite ovih nekoliko pokreta koje demonstrira trener Martin. Preporučujemo vam ih svaki dan, nakon ustajanja ili uvečer kada sigurno imate vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije