RTL pomaže djeci: Pridružite se i vi akciji za pomoć najmanjim i najranjivijim!

Udruga ‘RTL pomaže djeci’ i ove godine organizira veliku humanitarnu kampanju ‘Budi mi prijatelj’. Tijekom studenog i prosinca cilj je samo jedan – prikupiti milijun kuna za naše male korisnike! Tijekom godina je RTL, uz pomoć svih građana, partnera, donatora i kumova, uložio preko 14 milijuna kuna u realizaciju 198 projekata s više od 300 000 djece direktnih korisnika. Ove godine ponovo poziva da im se pridružite i pomognete olakšati i uljepšati živote onima kojima je najpotrebnije.

Ove godine nositelji kampanje ‘Budi mi prijatelj’ su projekti udruge ‘Debra’, društva oboljelih od bulozne epidermolize iz Zagreba, projekt Specijalne bolnice ‘Bistra’ za štićenike s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske, projekt zagrebačke Klinike za pedijatriju KBC ‘Sestre Milosrdnice’ i projekt udruge osoba s intelektualnim teškoćama ‘Regoč’ iz Slavonskog Broda.

– Cilj nam je sigurati djeci koja boluju od bulozne epidermolize mogućnost odlaska na sveobuhvatnu jendotjednu edukaciju i provedbu radne terapije s ciljem postizanja što većeg stupnja samozbrinjavanja, razmjene iskustava i socijalizacije. Osim radne terapije djeca će pohađati i radionice emocionalne inteligencije koje se kod djece provode uglavnom kroz razne igre, a kroz radionicu djeca će naučiti kako razviti empatičnost, upravljati emocijama, podići samopouzdanje i razvijati socijalne vještine.

U Specijalnoj bolnici Bistra liječe se i žive djeca s najtežim oštećenjima iz cijele Hrvatske. Uglavnom se radi o djeci koja zbog težine svog zdravstvenog stanja i razine stručne skrbi koju zahtijevaju nisu u mogućnosti boraviti u svom obiteljskom okruženju. Kupnjom telemetrijskog sustava za monitoriranje vitalnih funkcija pacijenata omogućila bi se kvalitetna skrb za djecu čiji život ovisi o pravovremenoj reakciji medicinskog osoblja. Projekt Klinike za pedijatriju KBC ‘Sestre milosrdnice’ se odnosi na kupnju ultrazvučnog aparata za dijagnostičke i terapijske svrhe.

Primarni cilj projekta je pružanje kvalitetnije zdravstvene skrbi pedijatrijskoj populaciji u skladu sa suvremenim smjernicama i uvođenje nove dijagnostičke pretrage kojom bi se izbjeglo obavljanje radiološke pretrage, odnosno zračenje. Projekt udruge ‘Regoč’ se odnosi na kupnju dvije nekretnine kojima bi se osigurao prostor za dnevni boravak i samostalno stanovanje, a koji bi odgovarao minimalnim uvjetima za pružanje usluga iz područja socijalne skrbi, zapošljavanje i socijalno poduzetništvo s ciljem poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama – poručuju iz Udruge ‘RTL pomaže djeci’.

Mirjana Hrga, Indira Levak, Tomislav Jelinčić i Ivan Pažanin pomažu udruzi prikupiti potrebna sredstva za realizaciju projekata namijenjenih djeci diljem Hrvatske.

Udrugu ‘RTL pomaže djeci osnovali su RTL Televizija i Večernji list u prosincu 2006. godine. Udruga djeluje kao dobrotvorni fond, odnosno prikuplja sredstva od korporativnih i privatnih donatora, te raspodjeljuje sredstva organizacijama koje se bave djecom do 18 godina starosti, na području Republike Hrvatske. Udruga je tijekom deset godina djelovanja realizirala 198 projekata u koje je uloženo više od 14 mil. kuna za preko 300 000 djece izravnih korisnika.

U akciju Udruge ‘RTL za pomaže djeci’ se možete uključiti i vi! Već jedan poziv na 060 90 07 (cijena poziva 6,25 kn s PDV-om) čini bitnu razliku u životima onih najmanjih i najranjivijih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije