Hobby hižica tutorial: Mix media na platnu

Danas Vam predstavljam tehniku koja je top, top trend u svijetu kreativnog stvaranja.

Brojni hobi portali, stranice, blogovi, instagram prepun je fotografija kreacija izrađenih mix media tehnikom.

Ljepota i popularnost ove tehnike sigurno leži u tome što kod stvaranja zaista imate otvorene ruke kod kombiniranja različitih materijala od papira, tkanine, filca, pluta, metala na različitim podlogama, što otvara prostora da se potpuno razigrate i pokrenete svoju maštu i kreativnost.

Na temu MIX MEDIA tehnike danas vam predstavljam jedan mini projekat na kaširanom platnu.

Potreban materijal za današnje Mix media platno:

Kaširano platno, Pečati- Docraft, Jastučući za pečate – Docraft i Ranger, Gesso, Tinta za pečate u spreju- Docraft, Strukturna pasta, Šablona, Razni papirnati motivi i naljepnice – Docraft i Stamperia kist, špatula spužvice

Sav potreban materijal možete pronaći na: www.hobbyhizica.com

PRVI KORAK: Preko cijelog platna neravnomjerno nanesite gesso. Kratko osušite fenom.

DRUGI KORAK: Preko šablone špatulom, na pojedine dijelove platna nanesite strukturnu pastu. Dobro osušite fenom, pasta i geso moraju biti potpuno suhi prije nego krenete na sljedeći korak.

TREĆI KORAK: Za to vrijeme dok se strukturna pasta suši, pripremite dekoracije od papira i smeđom tintom i pečatom radite nepravilne otiske preko papira, na taj način dobit ćete na jednobojnim papirnatim motivima zanimljive uzorke i zanimljivu podlogu.

ČETVRTI KORAK: Kad je platno potpuno suho, na spužvicu stavite malo boje sa jastučića za pečate i lagano prelazite spužvicom preko cijelog platna, na taj način nijansirajte podlogu. Tintom u spreju lagano kapajte boju koju želite naglasiti na platnu, na način da dobijete male točkice preko cijelog platna. Kratko osušite fenom.

PETI KORAK: Na suhu podlogu gessom lijepite papirnate motive i naljepnice.

ŠETI KORAK: Kad je kompozicija na platnu gotova, ponovno spužvicom i bojom sa jastučića za pečate nijansirajte sve motive ukomponirane na platnu.

SEDMI KORAK: Za završni izgled kistom i gessom lagano pređite preko pojedinih motiva, da ublažite i stopite boje tj. da postignete nježniji izgled slike na platnu.

Ovu tehniku možete primijeniti i na drugim podlogama, i na taj način dobiti zaista poseban i unikatan predmet , koji izgleda vrlo raskošno i zanimljivo.

Želite li sudjelovati na idućoj radionici u Hobby hižici i to upravo na temu Mix media tehnike, pridružite im se u predivnom ambijentu Hobby hižice, U Bakačevoj 1. u Varaždinu i uz stručno vodstvo tijekom cijele radionice uživati u otkrivanju kreativnosti i u društvu divnih kreativaca.

Kreativna radionica: Mix media – srijeda-25.05.2016.g.-16:30h-19:00h

Podloga na kojoj danas radimo je ručno uvezeni notes, od ekološkog papira. Radimo mix media tehniku na malo drugačiji način, s raznim medijima i različitim elemntićima, koje ćemo uklopiti u predivnu cjelinu.

Voditelj radionice: Sanja Tot, cijena radioince: 150,00 kn

Ukoliko želite sudjelovati na ovoj radionici prijavite se na mail: hobbyhizica@gmail.com ili tel. 042/209-863.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije