Pet načina kako popraviti ugođaj u vašem domu

Kada vam ne ide najbolje, opterećeni ste brojnim obavezama ili problemima, stručnjaci savjetuju, da između ostaloga, pogledate oko sebe i pokušate stvari gledati iz drukčije perspektive.

U tome da se osjećate bolje pomažu vam i male stvari, poput novih sitnica u domu, koje stvaraju drukčiju atmosferu i utječu na naše osjećaje. Sjetite se samo utjecaja boja na naše raspoloženje… Dakle, vrijeme je za promjene!

Maknite sve što budi negativne emocije (ili vas rastužuje)
Primjerice, maknite slike i sitnice koje vas podsjećaju na neku staru romansu. Možda se baš zbog njih osjećate loše, a da toga i niste svjesni. Iskoristite priliku za temeljito čišćenje, od stola do ormara, i odbacite sve što nosi neka loša sjećanja na ljude i događaje u vašem životu. Svi mi imamo i niz naslijeđenih stvari. Jesu li one baš to što želimo? Zamijenimo ih onima koje nas vesele.

Osvježite zidove
Razveselite svoj dom nekom novom bojom na zidovima. Da, to je posao od kojeg se mnogima diže kosa na glavi, ali kad ionako moramo osvježiti stan, probajte s bojom koju možda niste ni u snu očekivali u svojoj spavaćoj sobi, kuhinji ili dnevnom boravku. Katkada je dovoljno samo na jedan zid staviti tapetu.

Igrajte se s rasvjetom
Svjetlo u interijeru čini čuda. Napravite male scenske efekte s podnom ili stolnom svjetiljkom. Veličinu svjetiljke prilagodite prostoru, kako lampa ne bi svojom glomaznošću gušila prostor.

Kauč je važan
Zagrljaj na kauču nije samo pitanje komfora, nego navika koja može ojačati vezu i povećati osjećaj bliskosti i zajedništvo, posebno za najmlađe (ali ne samo za njih!). Stoga, kad birate svoj trosjed, kauč ili kutnu garnituru u dnevnom boravku, neka bude dovoljno velika za sve članove obitelji.

Razmjestite namještaj
Ne stoji ništa, a možete postići sasvim drukčiji izgled vaše sobe. Ako vam se kroz neko vrijeme ne dopadne, nije teško vratiti na staro. U uređenju interijera vodite se svojim osjećajima, a mali pomaci mogu napraviti velike stvari. Dolazi proljeće, vrijeme je za promjene!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije