Hobby hižica tutorial: Mix media tehnika

Današnji tutorial posvećujem “kraljici” među kreativnim tehnikama, Mix media tehnici, tehnika koja je primjenjiva na svim podlogama, a ono što je fantastično kod te tehnike je činjenica da ona nema granica i da je kod nje sve moguće..uživajte..

Potreban materijal:

Gesso, decoupage papir Papermania, šablona Stamperia, tinta u spreju DoCraft i colorink boja za staklo Stamperia, metalic pasta zlatna, dekorativni okvir Docraft, papirnati dekorativni cvjetovi, ljepilo E6000


PRVI KORAK: Na podlogu kistom nanesite gesso u tankom sloju i osušite na zraku ili fenom nekoliko minuta.

DRUGI KORAK: Decoupage ili rižin papir natrgajte i gessom zalijepite na podlogu. Malo osušite fenom.


TREĆI KORAK: Preko šablone, kistom za šablone nanesite gesso u tankom sloju. Ponovno kratko osušite. U ovom koraku sušenje je potreno da reljef koji smo dobili šablonom ostane lijepo “otisnut”.


ČETVRTI KORAK: Ljepilom E6000 zalijepite elementić okvir, srce, lanac, gumbiće, cvijetiće i sl. i dr. Uvijek volim najprije posložiti raspored elemenetića na podlogu i nakon toga krećem sa ljepljenjem kad posložim kompoziciju elemenata na podlozi.

PETI KORAK: Kad sve elementiće zalijepite, ljepilo E6000 odlično je i za sve vrste ljepljenja, preko svega nanesite kistom gesso, tako da cijela površina bude prekrivena gessom tj. da cijela podloga bude bijela.

ŠESTI KORAK: Nakon nanošenja gessa ovo je bitan korak u radu, potrebno je cijelu površinu dobro osušiti. Sušenje možete ubrzati fenom , ali pazite da fen ne držite preblizu podloge. Kad je površina na dodir suha, možete krenuti na sljedeći korak. A taj korak je ….nijansiranje tintama u spreju i colorink bojama za staklo.

OSMI KORAK: Tintu prije nanošenja protresite i nanosite boju sa udaljenosti cca. 15 cm. Nijansirajte po želji. Ja sam radila crnom, zlatnom, plavom i zelenom tintom.

Obožavam efekte koje postižem ovim divnim tintama, njima možete nijansirati običan papir i postizati odlične efekte..ali o tome neki drugi put…idemo dalje.

DEVETI KORAK: Spužvicom lagano nijansirajte reljefiće koje ste dobili na podlozi.

DESETI KORAK: Kod Mix media tehnike upravo je neodoljivo to što i sam naziv govori, mixamo podloge, detalje i medije koji imaju neku drugu namjenu, pa sam tako na ovom projektu radila i bojama za staklo Colorink bojama na bazi alkohola. Color ink boje nanosite kapanjem i lagano “razvlačite” , nijansirajte spužvicom preko željenih reljefa.

JEDANAESTI KORAK: Kad ste zadovoljni bojama, prelijevanjima boja i nijansiranjem, sve dobro osušite. Kad je podloga suha, patinirajte zlatnom pastom rubove i reljefiće koje želite dodatno naglasiti.

Mali trik: vrijeme je kad je glitter nezaobilazni detalj svega što radimo, kad je boja još mokra preko nje stavite malo glittera za dodatni šljok, šljok efekt.

Vjerujem da Vam se današnji malo podulji foto tutorial sviđa i da sam vas inspirirala za vaše buduće projekte..

Ostajte mi zdravi, sretni, veseli i kreativni.
Vaša Sanja by Hobby hižica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije