‘Kad pušete nos ili kašljete radi cijelo tijelo, ko jedan kratki insanity!’

Internet mi veli da oko 19 posto ljudi na svijetu nema osjetilo okusa. Ne znam da li je to istina ili ne, ali stranica izgleda dovoljno ozbiljno da budem taj podatak od sad na dalje koristila kao istinit.

Kad bi znala računati postotni račun dalje od onoga kaj mi treba za šoping (realno, nikad stvari nisu snižene 19%) sad bi vam rekla koliko je to točno ljudi, a ovak budem vam rekla da je to puno ljudi. Jako puno ljudi! To su tužni ljudi.

Još uvijek sam bolesna, a budući da moji sinusi pri svakoj pa i najmanjoj promjeni vremena ili temperature odluče postati egomanijaci i upravljati svime kaj radim, odlučili su to isto napraviti i sad.

Tete u ljekarni me već poznaju jer ‘ide ona mala, diži cijene inhalatorima’. Kraljevstvo za inhalator. Mislim da ne postoje kapi za nos, inhalatori, tablete, žvakaće, flasteri i mantre koje nisam isprobala i sa sigurnošću vam mogu reći, ništ ne pomaže.

Zakaj vam to pričam? Zato jer je začepljeni nos i visoka temperatura jako učinkovita dijeta.

Spavaš većinu vremena, a ovo malo kaj si budan pokušavaš jesti, jer si gladan. Jedeš juhice i variva i sve te fine stvari koje pomažu kod prehlade.

Barem ti tak tvrde da to jedeš, jer iskreno, apsolutno mi je svejedno bilo dal mi je mama skuhala najfiniju juhu od paradajza (fakat. najfiniju.) ili mi je malo podgrijala ljepilo za pločice. Prošli tjedan nije bilo razlike u okusu. Varivo od poriluka je nekaj kaj volim najviše na svijetu, ali prošli tjedan nisam raspoznala varivo od poriluka od tanjura punog kišnice.

Samo opaska prije nego ovo bude moj zadnji tekst, a varazdinski.hr objavi crnu trakicu u kutu, MAMA, KUHAŠ NAJFINIJE NA SVIJETU, NEMOJ MI PRESTATI KUHATI, SAMO MI JE ZAČEPLJEN NOS!

E, nakon kaj par put probaš jesti, a fakat nema smisla, jednostavno odustaneš i odeš spavati. I spavati. I spavati. Uz to, postoji realna mogućnost da čak i kad mi se odčepi nos ne budem više ništ mogla okusiti budući da je 70% ovogodišnjeg uroda limuna završilo u mojoj šalici.

Rezultat svega je kila manje i milijarda maramica više. E da, super trening je kašljanje i puhanje nosa. Ste kad pogledali svoje mišiće u trenutku kad iskašljavate lijevo plućno krilo? Mislim da isto funkcionira i s desnim. Uglavnom, kad pušete nos ili kašljete radi cijelo tijelo. Ko jedan jako kratki insanity. Ludnica.

Zaključak svega – ne ponovilo se. Od sutra opet akcijaaaa!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije