Čuvajte se, svi vi insanityji, wholeovi, lemon detoxi i svi mogući challengeovi!

Osim što imamo funkcionalni palac, stojimo uspravno, racionalno razmišljamo (neki više, neki manje), mi ljudi razlikujemo se od životinja po još nečem; umjesto za zimu, mi se cijelu godinu spremamo za ljeto.

Džabe tebi tvoj palac i razmišljanje ako nemaš bikini body. Ja, recimo, imam i bikini i body, ali podučena časopisima oko sebe, shvatila sam da je moj bikini još u modi, ali body treba prepraviti. Krećem na dijetu! Naravno, od sutra.

Ljeto nam se vratilo. Kao što su visibabe i zvončići vjesnici proljeća, tako su i ubersupermagične dijete vjesnici ljeta. Pjevalo je Hladno Pivo u svojim zlatnim danima “tu ni očajna dijeta dva dana prije ljeta neće ništa promijeniti”.

I stvarno neće, ali se nekako svi rado lovimo za detokse, insenitije, čelenđe i dijete raznih glumica koje obećavaju tijelo anđela Victoria’s Secret “bez muke!”.

Već i kratkim kruzanjem po Facebooku, a nedajbože Instagramu, da se primjetiti da je citat ljeta, već nekoliko sezona za redom, “nothing tastes as good as skinny feels”, ili, po našem, “debela si, nemoj jesti”.

Biti fit lavovski je posao

Čitamo te citate, znamo da je biti fit lavovski posao, ali svejedno nam nekako ovi “nevjerojatni rezultati bez muke u tri dana” zvuče puno bolje.

Budući da sigurno nemate frendice i frendače koji su toliko naivni da isprobaju dijetu Jennifer Aniston koja dva tjedna jede samo fruteke ili da s nula kondicije krenu vježbati insanity koji obećava da ćete na kraju ili umrijet ili izgledat k’o Shaun T (ili ona njegova cura koja skače pored i još se k tome smije, luđakinja), u priču ulazim ja (i moji frendači koje usput uspijem nagovoriti obećavajući im nevjerojatne rezultate u tri dana).

Ideje za dijete obično dolaze nakon kaj otkopčaš gumb na hlačama jer je onaj zadnji komad nečega bio predobar da se ostavi. Otprilike tako je došla i ova. Nakon smazanog sladoleda od jagode (naravno, kao deserta nečem jako finom), zaključila sam da je vrijeme da i ja isprobam taj insanity, whole 30, T-25, abs challenge, plank challenge, lemon detox i sve te druge tvorevine za koje bi ti nabildani treneri ruku dali.

Lijena vegetarijanka koja voli krumpir

Kao prosječna studentica koja usput i radi (a svi znamo da su rokovi iza ugla) nemam baš previše vremena za cjelodnevne seanse zazivanja duhova mršavosti, a imam i nula novčića, budući da sve kaj zaradim ode divnom faksu (malo ode i mobilnom operateru, budući da se tračati mora) tako da skupim teretanama, tretmanima i osobnim trenerima mogu samo mahati.

Lijena vegetarijanka koja umjesto finog povrćeka i žitarica često poseže za tjesteninom i krumpirom, a jedina tjelovježba joj je šetanje psa, od sutra kreće na dijetu!

Rezultate trebam hitno, pa da vi ne morate, ja budem isprobala vježbanje, jedenje, nejedenje, meditiranje i sve ostalo s ciljem savršenog tijela do kraja ljeta. Ako prije ne odustanem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije