TOP RECEPTI

Torta od badema i maslinova ulja u kojoj nema ni trunke brašna

U njoj su skrivene sve najljepše arome toplog juga...

Ova torta odiše jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam
se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi
zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri. Na blogu Bake me by Nina
potražite još recepata za ukusna sezonska jela i slastice.

Sastojci: 

350 g bademova brašna
100 g badema 
1 vrećica praška za pecivo (12 g) 
prstohvat soli 
4 jaja L veličine 
180 g šećera 
1 žličica arome vanilije 
korica dva limuna i sok jednog limuna 
korica dvije naranče i sok jedne naranče 
150 ml maslinova ulja

Priprema: 

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu
promjera 24 cm, dno kalupa obložite papirom za pečenje, rubove
namastite. Kalup stavite po strani. Na limu za pečenje stavite
bademe pa ih kratko tostirajte u pećnici na 180 stupnjeva (oko 5
minuta). Izvadite ih vani i ostavite da se ohlade, potom ih
iskidajte nožem na sitnije komade. Jaja i šećer pjenasto
izradite, neka vam se smjesa udvostruči i udupla. Miksajte je na
maksimalnoj brzini miksera minimalno 5 minuta. U zasebnoj posudi
pomiješajte bademovo brašno, sitno sjeckane bademe, prašak za
pecivo i sol. Dodajte koricu limuna i naranče, aromu vanilije te
sok limuna i naranče. Smjesi sada dodajte pola količine brašna i
maslinovo ulje, dobro sve povežite mikserom pa dodajte preostalo
brašno, ponovo povežite. Smjesu prebacite u kalup i pecite 40-45
minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe
suha. Nakon 10-ak minuta tortu oprezno maknite iz kalupa i
ostavite na rešetki za hlađenje da se ohladi do kraja. Pospite
šećerom u prahu, listićima badema i koricom agruma ili po želji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije