PREPOZNAJETE LI KOGA?

Svi je bacaju, a ona pozitivno utječe na zdravlje – uvrstite koru od banane u prehranu

Ogulite bananu, a koru bacite u smeće i zaboravite? Evo zašto biste to trebali prestati raditi.

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne
bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali
uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com
prenosi i zašto je to dobra ideja. Naime, kora od banane ima
odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na
mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji
imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos
magnezija i kalija.

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite
u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti
kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta
što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i
imati više vremena tijekom užurbanog jutra. Nutricionistica je
podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u
smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat
ćete volumen.”Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu
i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru
možete ubaciti u muffine i banana kruh.” Također je otkrila
da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže
kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja povezana je s
pripremom mesa jer možete pržiti meso na kori od banane
kako bi zadržali svježinu i sočnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije