Najvažnije je pronaći recept za kavu koji vam odgovara i slijediti ga svaki dan.
S obzirom na to da je krenulo hladnije vrijeme i ljudi sve manje
odlaze u kafiće kako bi pili kavu, mnogi se okreću tome da kavu
kuhaju u svoja četiri zida. Stoga je
Daily Mail razgovarao sa šest stručnjaka i otkrio koji su
najbolji načini za pripremu toplih napitaka kod kuće.
Iako će mnogi ujutro zgrabiti kuhalo za vodu i napraviti šalicu
kave što je brže moguće, postupak bi zapravo trebao biti
promišljen, tvrde stručnjaci. Dvije najčešće pogreške kod kuhanja
kave su korištenje kipuće vode i to što ljudi ne prate upute za
pripremu kave.
Voda iz slavine razlikuje se u cijeloj zemlji, a ako živite u
području vode s puno minerala, preporučuje se uporaba filtra za
vodu. Bolje je ne upotrebljavati kipuću vodu jer će ona spržiti
talog kave. Najbolje je pričekati jednu minutu nakon što kuhalo
završi s grijanjem vode.
Trebali biste voditi računa i o zrnima kave. Stručnjaci smatraju
da je bolje potrošiti više novca na kvalitetnija i ukusnija zrna
nego na skupe aparate i pribor za pravljenje kave.
Također biste trebali pronaći savršeni omjer kave i vode te tu
količinu koristiti svaki dan. Na primjer, dobar recept za kavu
jest 70 grama kave na jednu litru vode. Vodu prelijte preko
mljevenih zrna kave, pomiješajte nakon 30 sekundi i nakon četiri
minute možete piti kavu.
Važno je i gdje držite svoju kavu. Kava bi se uvijek trebala
držati u čvrsto zatvorenoj posudi što dalje od hladnjaka. Vrlo je
delikatna namirnica i trebala bi izbjegavati kisik, vlagu i
mirise druge hrane.