‘TKO TI RADI ODJEĆU?’ Varaždinske singerice uključile se u globalni pokret!

Varaždinske dizajnerice Melita Kukec (Kookabee), Ivana Kuzminski (Kuzminski dizajn), Blaženka Roth (Broth), Jelena Kosić (Maruška nakit) i Snježana Radev (Brokat) udružile su se u zajedničku suradnju pod nazivom ‘Varaždinske singerice’.

Budući da se bave istim poslom, nije im u cilju da jedna drugoj budu konkurencija, već da zajedno, radeći posao koji vole, učine nešto dobro za zajednicu.

Za tekstilnu industriju smatra se da je odmah iza nafte najveći zagađivač na svijetu.

Potaknute problemima koje sa sobom nosi masovna proizvodnja, poput izrabljivanja radne snage te rad u nehumanim uvjetima uključile su se u globalni pokret pod nazivom ‘Tko ti radi odjeću’.

Zajedničkim snagama pokrenule su inicijativu kojom žele potaknuti ljude da kupuju lokalno, jer će se tako novac vratiti lokalnoj zajednici, a neće odlaziti stranim i sumnjivim lobijima.

‘Varaždinske singerice’ smatraju kako se kvaliteta može pronaći kod domaćih proizvođača. Osim što su poizvodi izrađeni rukama dizajnerica, oni su kreativni, kvalitetni i ekološki prihvatljivi.

Problem koji je danas sve izraženiji je izrazita potreba za brzom i jeftinom odjećom, a upravo taj problem potaknuo ih je da osvijeste lokalnu zajednicu da kupuju promišljeno, lokalno i kvalitetno.

U sklopu svog udruženja i suradnje,ove su subote, 17. prosinca, organizirale zajednički božićni domjenak. Budući da je svaka od dizajnerica individualka, odlučile su ipak zajedno proslaviti i ojačati svoju inicijativu.

Nakon osmišljenih planova i ideja, dizajnerice kreću dalje u svoj kreativan rad kojim će i dalje stvarati kvalitetno i inovativno.

Varaždinske dizajnerice sve vas pozivaju da se zapitate – Tko vam radi odjeću?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije