IZGUBITE SUVIŠNE KILOGRAME u ova tri jednostavna koraka

Danas postoje mnogi načini kako brzo smršavjeti, ali to često sa sobom donosi i neke negativne popratne simptome kao što su velika glad, neraspoloženje i kronični umor. Uz ove savjete za zdravo mršavljenje izgubit ćete suvišne kilograme, i pritom se osjećati odlično. Uspješno ćete smanjiti svoj apetit, izgubiti kilograme bez dodatne gladi i ubrzati svoj metabolizam koji čuva vaše zdravlje.

1. Izbacite rafinirane šećere i ugljikohidrate

Djelomično izbacivanje šećera i ugljikohidrata iz prehrane najvažniji je savjet koji vam možemo dati za uspješno skidanje suvišnih kilograma.

Naime, upravo je rafinirani šećer najveći krivac za debljinu, ali i mnoge druge zdravstvene probleme kao što su povišeni kolesterol, bolesti srca, dijabetes, poremećaj hormonalnog sustava te oštećenje jetre. Od šećera se također može stvoriti i ovisnost, što samo još otežava odvikavanje od ove štetne i nezdrave namirnice.

Problem je i u tome što često ni sami ne možemo znati koja to hrana, ali jednako tako i piće, sadrži veliku količinu rafiniranog šećera. Namirnice za koje možda niste ni slutili da sadrže šećer jesu gazirani napitci, čips, konzervirane salate, marinirano meso, kupljeni med, konzervirano povrće, energetske pločice, kruh i fast food.

Ugljikohidrati nisu mnogo različiti, iako su u nekim slučajevima ipak malo manje štetni od rafiniranog šećera. Oni se uglavnom nalaze u slatkišima, tjestenini, krumpiru, žitaricama, kruhu i ostalim pekarskim proizvodima. Važno je spomenuti da nijedan od ovih navedenih proizvoda ne morate izbaciti iz prehrane, samo smanjiti njihovo konzumiranje.

2. U prehranu uvrstite proteine i povrće

Mislimo da vam ne trebamo ni govoriti koliko su proteini važni za naše zdravlje. Osim što imaju velike dobrobiti za očuvanje zdravlja, učinkovito pomažu i pri skidanju suvišnih kilograma.

Proteini nam mnogo znače za rast i razvoj, jačanje imuniteta, a ujedno nam daju i dovoljno energije potrebne za obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Potrebno ih je konzumirati na dnevnoj bazi, te ih obavezno uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Namirnice koje sadrže najveću količinu proteina:

• meso: piletina, puretina, govedina, janjetina, svinjetina
• riba i morski plodovi
• jaja

Svakodnevnu konzumaciju povrća ne moramo posebno objašnjavati, a jednako tako pomaže i u mršavljenju. Povrće biste obavezno morali uvrstiti u svakodnevnu prehranu, jesti ga u manjim obrocima, a pripremati ga možete na razne zanimljive načine. Povrće je najzdravije jesti sirovo, kuhano ili pirjano.

Povrće koje najučinkovitije pomaže u skidanju neželjenih kilograma:

• brokula
• cvjetača
• rajčica
• špinat
• kelj
• šparoge

U gotovo svako jelo možete ubaciti povrće, što je odlični trik da počnete jesti zdravije, a povrće postane sastavni dio vaše uravnotežene prehrane.

3. Redovito vježbajte i budite u formi

Teško je točno odrediti što je važnije za mršavljenje: pravilna prehrana ili vježbanje. Mogli bismo reći da je upravo to idealna kombinacija za skidanje neželjenih kilograma.

Treninzi koji se preporučuju za učinkovito skidanje kilograma jesu takozvani aerobni treninzi. U aerobne treninge ubrajamo hodanje, trčanje, plivanje, veslanje, preskakanje užeta i biciklizam. Svaka od ovih aktivnosti efektno djeluje na sagorijevanje kalorija, topi masnoće, aktivira sve mišićne skupine te samim time djelotvorno uklanja nakupljeno salo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije