Vijesti / Životni stil

pametnom dosta

Provjereno djeluju: Ove četiri navike njeguju milijarderi

Provjereno djeluju: Ove četiri navike njeguju milijarderi
Ilustracija

Postoji milijardu razloga za usvajanje ovih navika, a ni jedan protiv. Jednostavne su i koristit će svakome tko ih prakticira...

Rafael Badziag intervjuirao je za potrebe svoje knjige 'The Billion Dollar Secret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success' više od 20 milijardera koji su se sami obogatili te otkrio da su im svima zajedničke neke sitne, svakodnevne navike. 

Jutarnja rutina

Svi oni bude se vrlo rano, većina prije izlaska sunca, između pet i šest sati ujutro. "Vrlo im je važno ustati rano kako bi imali vrijeme za sebe - kada ih neće ometati telefonski pozivi i posao", piše Badziag u knjizi.

To vrijeme provode u čitanju, vježbanju, meditaciji, ispijanju kave, ovisno o tome što vole. 'Ono što je bitno naglasiti je da se svi strogo drže ranog ustajanja', piše Badziag.

Vlasnik Linkedlna Jeff Weiner ustaje u 5:30, vježba, meditira i vodi djecu u školu. Richard Branson ustaje u isto vrijeme, vježba, doručkuje i druži se s obitelji.

Čitanje

Ne postoji prava knjiga, sve su prave, navodi autor. 'Neki milijarderi čitaju samo stručnu literaturu, no neki čitaju i novele. Većina ih čita što god im dođe pod ruku. Ono što im je zajedničko je da čitaju svakodnevno', piše Badziag.

Kontemplacija

Neki od njih meditiraju, no mnogi kontempliraju drugačije - šetaju ili provode vrijeme na način koji ih opušta. Ono što im je zajedničko je da uzmu vrijeme za sebe i opuste se, navodi Badziag.

Zdravlje

Svaki milijarder kojeg je Badziag intervjuirao za svoju knjigu bavi se sportom i to redovito. Većina ih trči ili ide u teretanu. 

'Morate biti fizički aktivni  kako biste mogli djelovati na najvišoj razini', piše Badziag u knjizi. Richard Branson ustaje ranije kako bi meditirao, igrao tenis, biciklirao ili surfao, dodaje autor.  

Najnovije

Reci što misliš!