Vijesti / Životni stil

vrlo jednostavno

Muče vas neugodni mirisi u kućanstvu? Evo kako ćete ih se riješiti

Muče vas neugodni mirisi u kućanstvu? Evo kako ćete ih se riješiti
Ilustracija

Iako je svakodnevno čišćenje korisno i učinkovito, iz određenih predmeta mogu se ispuštati neugodni mirisi.

Tijekom godina korištenja, razni proizvodi u kućanstvu počnu ispuštati neugodne mirise. Stvar se zapravo može vrlo lako riješiti, ali prvo morate otkriti koje stvari su vam počele ispuštati neugodne mirise, a onda ih se možete riješiti proizvodima koje već imate u kućanstvu, prenosi Real Simple.

Ekstrakt vanilije odličan je za rješavanje neugodnih mirisa u hladnjaku. Sve što trebate napraviti je jednu vatu namočiti u ekstrakt vanilije te je staviti u hladnjak, na jednu od polica u zadnjem dijelu hladnjaka. Topli miris vanilije riješit će se svih neugodnih mirisa koji su ostali u hladnjaku od pokvarene hrane ili jakog mirisa luka. 

Neizbježno je da kante za smeće nakon određenog vremena počnu neugodno mirisati, no to možete lako riješiti. Prvo dno vaše kante prekrijte starim novinama, jer će vam one upijati svu tekućinu koja će curiti iz vašeg smeća. Ispod vaše kante za smeće stavite mirisni papir za sušenje rublja kako biste se riješili neugodnih mirisa.

Ako vaša perilica suđa počne ispuštati neugodne mirise, pomoći će vam malo octa. Jednu šalicu octa stavite u vašu perilicu te uključite ispiranje. Ocat ima prirodno antibakterijsko sredstvo koje deodorira.

Kako bi vam cijela kuća ugodno mirisala, pomoći će vam esencijalna ulja. U jedan lonac natočite vode te dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja. Ako nemate esencijalna ulja, možete dodati začine ili bilje. Zatim stavite lonac na vatru te zagrijavajte dok voda ne zakipi.

Nakon dugo godina korištenja vaših sofa i zavjesa, one počnu ispuštati ustajao i neugodan miris. Kako biste ga se riješili, potrebna vam je samo votka. U jednu bocu sa sprejem, ulijte malo votke te pošpricajte vaše sofe i zavjese. Votka je prirodno dezinfekcijsko i deodorirajuće sredstvo te će nakon nje, vaš namještaj ponovno mirisati svježe.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!