Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Trebam li konzumirati proteine?

VIDEO Trebam li konzumirati proteine?
Fitness Studio FitLife

Ako je vaša želja da smršavite i otopite višak potkožnog masnog tkiva, tada ne unosite ono što vaše tijelo u tom trenutku ne treba...

Jedno od najčešćih pitanja koje mi treneri dobivamo od naših vježbača je upravo ovo -trebam li konzumirati proteine ako želim smršaviti? Naravno, pod tim misle samo na jedan od izvora, a to je whey ili izolat sirutke u prahu.

Kao što sam u prethodnoj rečenici navela, radi se o samo jednom IZVORU proteina i to je izolat sirutke, a ostali izvori su meso, riba, jaja, sir od životinjskih, ili mnogi drugi iz biljnog svijeta kao što su to grašak, konoplja, razne sjemenke itd., no važno je napomenuti da su svi izvori odlični i da ih vaše tijelo treba.

Proteini imaju zajedničku zadaću u našem tijelu, imaju svrhu, a to je GRADIVNA. Oni grade kosu, nokte, kožu, a između ostalog i mišiće, stoga su neophodni i svakodnevno ih moramo unositi. Otprilike, za neaktivnu osobu do 2 grama na kilogram tjelesne mase, a od 2,5 grama pa više na kilogram za aktivnu osobu.

Samo je vaš izbor hoćete li za to odabrati sirutku ili meso, ono što je važno je da zadovoljite svoje dnevne potrebe i da se ka cilju krećete samo po pravome putu.

Što time želim reći? Ako je vaša želja da smršavite i otopite višak potkožnog masnog tkiva, tada ne unosite ono što vaše tijelo u tom trenutku ne treba, već ono što mu je potrebno da kao savršen stroj napravi rezultat po vašoj želji. Tri su makronutrijenta koje trebamo svakodnevno u našoj prehrani, a to su osim proteina i zdrave masti u obliku maslinovog ulja, avokada itd., te još ugljikohidrati koje najviše pokušavamo nadoknaditi povrćem ili voćem.

Organska hrana je u svakom slučaju najbolja i najkvalitetnija, pokušajte se hraniti što zdravije kako bi osim rezultata ipak radili i na sveukupnom zdravlju organizma. Protein sirutke ili whey možete bez straha unositi i on nam zapravo služi kao dopuna prehrani ukoliko nam na dnevnoj bazi fali bjelančevina. 

Kućni set s gumom ili gustom trakom:

Abdukcija sjedeći 

Zanoženje pogrčenom nogom u položaju upora klečeći 

Potisak kukova 

Mrtvo dizanje 

Radite u nekoliko serija po 10 ponavljanja po vježbi. 

picture
 
picture
 
picture
 
picture
 

 

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!