Vijesti / Životni stil

KORISNO

Par jednostavnih savjeta za čisti madrac: Trebati ćete samo prirodne proizvode

Par jednostavnih savjeta za čisti madrac: Trebati ćete samo prirodne proizvode
Ilustracija

Stručnjaci za čišćenje podijelili su nekoliko savjeta za uklanjanje mrlja s madraca, ali i za rješavanje neugodnih mirisa.

Dubinsko čišćenje madraca jednom u šest mjeseci osigurati će svježinu, a redovito čišćenje će vas zaštiti od bakterija i stjenica. Za učinkovito čišćenje madraca stručnjaci iz The Home Depota imaju nekoliko jednostavnih savjeta; sve sa prirodnim proizvodima, piše Express.

Trebati ćete: usisavač (bolje ručni, ali može i obični), soda bikarbona, vodikov peroksid, prozirna tekućina za pranje posuđa, boca s raspršivačem, krpe za čišćenje i gumene rukavice.

Prvo treba s madraca maknuti plahte i presvlake, a zatim ga temeljito usisati ručnim usisavačem ili manjim nastavkom običnog, kako biste uklonili dlačice, prašinu i druge nečistoće. Nakon toga, po njemu obilno istresite sodu bikarbonu kako bi upila višak tekućina i mirisa. Ravnomjerno rasporedite, ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ponovno temeljito usišite madrac.

Za madrac koji po sebi ima tvrdokorne mrlje, stručnjaci preporučuju: u velikoj boci pomiješajte 200 mililitara vodikovog peroksida, tri žličice sode bikarbone i jednu čajnu žličicu prozirnog sredstva za pranje posuđa. Dobro protresite pa obilno poprskajte po svakoj od mrlja. Ako treba, lagano istrljajte područje s mrljama, a zatim dok mrlje ne iščeznu brišite čistom, vlažnom krpom. Nakon toga madrac stavite vani na sunce da se suši jer svjež zrak i sunce također mogu neutralizirati neke bakterije koje mogu uzrokovati neugodan miris i plijesan.

Također, vrlo je važno da povremeno okrenete madrac na drugu stranu; da smanjite njegovo trošenje i prerano oštećenje koje nastaje zbog spavanja u sličnom položaju na istoj strani madraca.

Najnovije

Reci što misliš!