Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Išijas i kako si pomoći da do njega ne dođe?

VIDEO Išijas i kako si pomoći da do njega ne dođe?
Fitness studio FitLife

Osobe koje su osjetile takvu vrstu boli znaju da se radi o teškom stanju u kojem je gotovo nemoguće normalno funkcionirati

Lumboishialgija je stanje koje karakterizira snažna bol u donjem dijelu leđa, a kod težih stanja se bol iz donjeg dijela leđa, lumbalne regije, kreće duž stražnjicu, noge, najčešće jedne pa  sve do prstiju na stopalima. Osobe koje su osjetile takvu vrstu boli znaju da se radi o teškom stanju u kojem je gotovo nemoguće normalno funkcionirati.

Uzroci su različiti i oni ovise od osobe do osobe, međutim, najčešće je to zbog loših kretnji lokomotornog sustava u izvršavanju dnevnih zadaća. Nazivamo ih degenerativnim promjenama nastale kroz određeni vremenski period. Ponavljajućim lošim pokretima tijela, oslabljenim leđnim, trbušnim i zdjeličnim mišićima disk vrši pritisak na živac i tu nastaje problem.

Kada se pojavi takva vrsta boli, i općenito problem u lokomotornom sustavu, javljate se doktoru, fizijatru i fizioterapeutu. Oni će svojim metodama učiniti sve da bol nestane u što kraćem vremenu. Kada se bol smiri, vrijeme je za trenera koji će vam pokazati vježbe uz pomoću koje ćete izgraditi snažno, lijepo i čvrsto tijelo bez boli. Osobe koje neće svakodnevno raditi na jačanju mišićja core-a, a to je područje kralježnice, zdjelice i kukova, ponovno će osjetiti išijas. Na žalost ali to je tako. Ako tijelo javlja da nešto ne štima, potrebno ga je slušati i dati mu maksimalno pažnje, a ono će vam vratiti na najbolji mogući način.

Vježbe koje preporučujem ovaj tjedan su rehabilitacijskog karaktera, ali ih preporučujem osobama koje su zdrave i samo žele u udobnosti vlastitog doma jačati leđne, trbušne i zdjelične mišiće.

Svaku vježbu radite između 8-10 ponavljanja, precizno i polako. Pokušajte napraviti nekoliko serija za redom bez pauze.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!