ispiranje suđa

Stručnjaci objasnili treba li zaista ispirati suđe prije nego ga stavite u perilicu…

Ispiranje suđa prije slaganja u perilicu samo troši vodu i vrijeme, ali to nije jedina pogreška koju ljudi rade.

 Nema potrebe za ispiranjem suđa prije slaganja u perilicu,
tvrde stručnjaci za čišćenje iz Bon Apetita. Suprotno popularnom
mišljenju, ispiranje suđa prije stavljanja u perilicu samo troši
vodu i vrijeme, ali to nije jedina pogreška koju ljudi rade kod
punjenja perilica suđa. Stručnjaci su za Daily Mail otkrili koje
su to pogreške koje većina ljudi radi te kako pravilno staviti
suđe u perilicu.

Ispiranje suđa

Potreba za ispiranje suđa prije slaganja u perilicu samo je
urbani mit, tvrde stručnjaci. Umjesto toga samo maknite sve veće
ostatke hrane s posuđa, stavite ga u perilicu te pokrenite proces
pranja. Preskakanje ispiranja štedi vrijeme, ali i vodu i novac.

Punite je odostraga prema naprijed

Perilice posuđa treba napuniti sa stražnje strane prema
naprijed kako bi se iskoristilo što više prostora, kažu
stručnjaci tvrtke Bon Appetit. Preporučuju da se zdjelice i
šalice stavljaju licem prema dolje ili pod kutom da se spriječi
nakupljanje vode. Tanjure treba slagati na donju policu gdje je
pritisak vode najjači za uklanjanje tvrdokornih mrlja od hrane.

Pribor okrenite prema dolje

Pribor za jelo u perilicu suđa uvijek treba slagati tako da je
usmjeren prema dolje, a ručke prema gore, otkrio je
stručnjak iz tvrtke za zaštitu potrošača CHOICE. Ashley
Iredale iz iste tvrtke objasnila je da je sigurnije, higijenske i
lakše kada se pribor tako sprema.

– Naše ruke i prsti puni su bakterija, stoga treba smanjiti
kontakt s površinama koje dolaze u dodir s hranom
– objašnjava Ashley.

Bez tava, noževa i daska za rezanje

Tave, oštri noževi i drveni pribor, poput kuhača, uvijek se
trebaju prati ručno, a ne u perilici suđa. Ovo pravilo također se
odnosi na slamke za višekratnu upotrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije