Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Kućni trening bučicama za snažan gornji dio tijela

VIDEO Kućni trening bučicama za snažan gornji dio tijela
Fitness studio FitLife

Trening kojim ćete aktivirati mišiće gornjeg dijela tijela i osjećati se odlično

Bučice su fantastičan rekvizit i sastavni su dio svake dobro opremljene kućne teretane. Najisplativija investicija su one koje montirate sami. Nabaviti ih možete u gotovo svim sportskim dućanima, a nalaze se najčešće u kovčezima, u dijelovima, pa su tako unutra dvije šipke po dvije kile, utezi od kilogram i dva kilograma i dva osigurača. Zajedno cijeli set teži oko dvadeset kilograma, odnosno svaka bučica po deset. Za bilateralne vježbe trebate dvije iste bučice dok za unilateralne trebate samo jednu pa vam i ta jedna može težiti više od deset kilograma. Kada dosegnete takve težine, smatrajte se ozbiljnim vježbačem.

Ovaj tjedan sam za vas pripremila trening uz pomoću kojeg ćete aktivirati mišiće gornjeg dijela tijela i osjećati se odlično. Sve što vam treba je jedan par bučica, neko čvrsto povišenje u obliku klupice ili malo veće stolice i dobra volja, koja, nadam se ne nedostaje.

Kako bi rezultati treninga bili bolji, uz redovito treniranje pripazite i na unos hrane. Ako želite snažnije i velike ruke jedite više, trenirajte jače, a ako želite tanje i lijepo oblikovane ruke, jedite manje i trenirajte jače.

Trening – nakon kratkog zagrijavanja;

  1. Kick back- triceps ekstenzija
  2. Rameni potisak sjedeći
  3. Letenje
  4. Triceps potisak s čela
  5. Veslanje s klupe

Radite 8-10 ponavljanja u četiri serije. Zadnje ponavljanje mora biti jako teško, pred otkaz. Tek tada je trening odlično odrađen i težina adekvatna.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!