FINO I ZDRAVO
Tržnice su pune najzdravije namirnice na svijetu – kupite vezicu i napravite ovaj fantastičan pesto
U ovoj mazivoj izvedbi raštiku možete "podvaliti" i onim članovim obitelji koji je dosad nisu prihvatili.
Raštika je apsolutna kraljica zime, a u ovoj mazivoj izvedbi možete je "podvaliti" i onim članovim obitelji koji je dosad nisu prihvatili. Recept nam je posudila Nasja Duplančić koja na svom blogu njeguje kult raštike i ima najbolje recepte s ovom zdravom povrtnicom.
Jedna od najtraženijih namirnica u ovo doba svakako je raštika ili lisnati kelj, zeljasto mediteransko povrće koje nije ostalo zaboravljeno. A i zašto bi? Proglašena je jednom od najzdravijih namirnica na svijetu i dostupna je gotovo cijele godine. Ipak, najtraženija je u ove zimske mjesece jer joj je okus sada – najslađi. Isprobajte ovaj pesto po receptu s bloga Mama, ja sam gladan – oduševit ćete se!
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Potraga za novim trenerom već je započela...
-
Nakon rimskih vojnika i nimfa - kotlić!
-
Nastupili su Pastiri...
Pesto od raštike
Sastojci:
10-ak listova raštike
2-3 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol
prstohvat chilija
Priprema:
Vezicu raštike operite pa odvojite tvrde dijelove. Listove stavite u ključalu vodu na 3 minute pa procijedite i prelijte hladnom vodom kako bi listovi zadržali boju. Narežite ju na rezance pa ubacite u multipraktik sa češnjakom, malo soli, nekoliko žlica maslinova ulja i chilijem. Sve miksajte dok ne dobijete pesto željene glatkoće. Ako više volite grublje sjeckano nemojte pretjerati s miksanjem. Po potrebi dodajte još soli i ulja.
Najnovije
-
Ikebana u doslovnom prijevodu znači 'davanje života cvijeću' ili 'dopustiti cvijeću da se izrazi'...
-
Na ceremoniji zatvaranja prisutni su pogledali animirane filmove nastale u sklopu radionica za vrijeme trajanja festivala...
-
Potraga za novim trenerom već je započela...
-
Nakon rimskih vojnika i nimfa - kotlić!
-
Nastupili su Pastiri...
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.