Vijesti / Životni stil

vrlo jednostavno

Jeste li pogrešno pripremali kokice iz mikrovalne? S ovim trikom bit će odlične!

Jeste li pogrešno pripremali kokice iz mikrovalne? S ovim trikom bit će odlične!
Ilustracija

Zasigurno vam ponekad na dnu vrećice ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, no postoji način kako to izbjeći.

Kokice su mnogima omiljena grickalica, a pogotovo kada se radi o onima koje se pripremaju u mikrovalnoj pećnici. Iako vjerojatno mislite da ih pripremate točno kako treba, moguće je ipak radite određene pogreške. Zasigurno vam na dnu vrećice često ostanu zrna kukuruza koja se nisu pretvorila u kokice, a kako se to ne bi događalo, potreban vam je samo jedan jednostavan trik, piše Daily Mail.

Dovoljno je, kako i stoji na uputstvu za upotrebu, da zagrijete mikrovalnu prije ubacivanja kokica. U uputstvima piše sljedeće: "Za najbolje rezultate zagrijte mikrovalnu zagrijevanjem šalice vode oko jednu minutu. Šalicu zatim izvadite prije nego što ubacite kokice," Također, prije nego što ubacite vrećicu u mikrovalnu, dobro je protresite da bi se sol ravnomjerno rasporedila. 

Na poleđini vrećice postoje i drugi naputci za pripremu kokica vrijedni pažnje, uključujući podizanje kokica s poda mikrovalne pećnice i stavljanjem preokrenute posude ispod vrećice. To, naime, dovodi vrećicu u liniju s 'grijačem' mikrovalne pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto vrijeme.Također, zaustavljanje i pokretanje mikrovalne pećnice tijekom pečenja, može dovesti do loših rezultata. 

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, kokice mogu biti gotove između jedne minute i 15 sekundi i pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pečenje, kada dobijete savršenu količinu.

"Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na dvije do tri sekunde između pucanja", također piše na paketu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.