Vijesti / Životni stil

redovito čišćenje

Brzo i efikasno: Evo kako odčepiti i očistiti sudoper uz samo dva proizvoda

Brzo i efikasno: Evo kako odčepiti i očistiti sudoper uz samo dva proizvoda
Ilustracija

Ako niste čistili odvod, možda ćete morati ponoviti ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Soda bikarbona kuhinjska je namirnica koja može činiti čuda za čišćenje odjeće, uređaja, pa čak i odvoda koji su smrdljivi ili začepljeni. Prirodni mineralni spoj, soda bikarbona može otopiti mineralne naslage i organske materijale poput masti. Redovito čišćenje sodom bikarbonom može spriječiti stvaranje začepljenja. Prije upotrebe kemijskih sredstava za čišćenje odvoda ili rastavljanja sifona, pokušajte sa sodom bikarbonom da vidite hoće li uspjeti, kako piše The Spruce.

Zagrijte kipuću vodu u kuhalu za čaj na ploči štednjaka ili u velikoj posudi u mikrovalnoj pećnici. Ulijte malo deterdženta za suđe u odvod i pažljivo izlijte kipuću vodu u odvod. Sredstvo za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih začepljenja.

Ulijte jednu šalicu sode bikarbone u odvod. Za to možete koristiti mjernu posudu ili upotrijebiti lijevak ako imate manji odvod koji otežava izlijevanje izravno u odvodni otvor.

Ulijte jednu šalicu destiliranog alkoholnog octa u odvod. Soda bikarbona je alkalna tvar, a ocat je blaga octena kiselina. Kada se njih dvoje pomiješaju, reagiraju kako bi neutralizirali jedno drugo. Nakon što se šuštanje smiri, pričekajte pet minuta. Iskoristite ovo vrijeme da zagrijete dvije šalice vode do vrenja. Isperite odvod ovom dodatnom kipućom vodom.

Ako odvod sada teče, pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Ako ne istječe, ponovite prethodne korake. Ako dugo niste čistili odvod, možda ćete morati ponoviti ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.