Vijesti / Životni stil

KUĆNE ČAROLIJE

Tko bi rekao: Ostavljanje ovog povrća u wc školjci preko noći može biti vrlo korisno!

Tko bi rekao: Ostavljanje ovog povrća u wc školjci preko noći može biti vrlo korisno!
Ilustracija

Češnjak nije samo za hranu, ima još svrha u kućanstvu...

Svi znamo da je češnjak omiljeni sastojak u kuhinji, koji daje okus i dubinu našim omiljenim jelima. Međutim, pokazalo se da češnjak može poslužiti i u praktične svrhe izvan svijeta kulinarstva. Nije tajna da kupaonice ponekad mogu razviti dugotrajne i neugodne mirise, bez obzira na to koliko marljivo čistite, piše House Digest.

Koncept je iznenađujuće jednostavan. Sve što trebate učiniti je uzeti jedan češanj češnjaka i ubaciti ga u WC školjku prije spavanja. Dok spavate, češnjak oslobađa svoju prirodnu aromu koja dolazi od nečega što se zove alicin, poznatog po svojim antibakterijskim i antifungalnim svojstvima.

Ovi spojevi djeluju na neutralizaciju mirisa, ostavljajući vašu kupaonicu s mnogo svježijim mirisom do jutra. Ne samo da češnjak prikriva neugodne mirise, već pridonosi i ugodnijem ozračju u kupaonici. Ovo može biti od posebne pomoći ako imate goste ili želite održavati dosljedno ugodnu atmosferu.

Osim toga, korištenje češnjaka kao dezodoransa ekološki je prihvatljiva alternativa osvježivačima zraka na bazi kemikalija, promičući zdravije okruženje za vas i vašu obitelj. Dakle, ako tražite prirodan i isplativ način da vaša kupaonica miriše svježe, razmislite o tome da isprobate trik s češnjakom u WC-u.

Najnovije

Reci što misliš!