Vijesti / Životni stil

ZANIMLJIVO...

Za bolji seks: Ove namirnice djeluju kao afrodizijak!

Za bolji seks: Ove namirnice djeluju kao afrodizijak!
Ilustracija / Pixabay

Iako su potrebna dodatna istraživanja, pokazalo se da određene namirnice mogu povećati vaš seksualni nagon...

Ponekad je potrebno malo više poticaja za upale svijeće i pjesme Marvina Gayea za poticanje seksualnih želja. Jedete li zdravo, to ćete primijetiti na svom izgledu i raspoloženju. Isto tako, određene namirnice mogu utjecati na povećanje seksualnih želja, piše Healthline.

Kava: Stručnjaci preporučuju konzumaciju kave koja može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju tjeskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti traga na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kava može pomoći ublažiti tenzije, raspršiti stres i dopustiti “koncentriranje na posao”.

Avokado: Ova super namirnica je bogata vitaminom E koji je također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi: Bademi sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju. Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona i jača libido.

Sjemenke sezama: Spomenuli smo da je cink dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena.

Banana: Omiljeno žuto voće sadrži bromelain, enzim koji pospješuje muški libido. Banane također mogu pomoći onima koji ne pucaju na “duge staze” jer kalij i roboflavin povećavaju razinu energije i izdržljivosti.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video