RANOPROLJETNO POVRĆE

Mladi luk može trajati čak dva tjedna: Kuhari pred Uskrs podijelili trik

Da vam ne uvene...

Mladi luk neizostavan je sastojak proljetnih jela i salata, a
posebice onih uskrsnih. No, veliki broj domaćica ne zna kako ga
sačuvati svježim dulje vremena, piše
Express
i prenosi
Net.hr
.

Srećom, jednostavan, ali učinkovit trik s papirnatim ručnicima
pobrinut će se da mladi luk brzo ne uvene. Taj trik, koji iskusni
kuhari nazivaju “prekretnicom”, nudi jednostavno rješenje za
produljenje roka trajanja mladog luka i osigurava da dulje
vrijeme ostane hrskav i aromatičan.

Nakon što donesete kući svjež mladi luk s tržnice ili ga uberete
iz vrta, odrežite sve uvenule dijelove i one koji su promijenili
boju. Zatim ga nježno osušite čistim kuhinjskim ručnikom kako
biste uklonili višak vlage.

Nakon toga, mladi luk zamotajte u vlažan papirnati ručnik, pazeći
da je potpuno zatvoren.

Vlažni papirnati ručnik ima dvostruku svrhu. On pruža zaštitnu
barijeru za sprječavanje gubitka vlage te istovremeno održava
idealnu razinu vlažnosti kako bi mladi luk ostao hrskav i
hidratiziran.

Osim toga, papirnati ručnik pomaže u apsorpciji viška vlage koja
se može nakupiti te tako sprječava da luk postane mokar ili
sluzav.

Nakon što ga zamotate u vlažni papirnati ručnik, mladi luk možete
čuvati u hladnjaku u plastičnoj vrećici ili hermetički zatvorenoj
posudi.

Papirnati ručnik treba provjeriti i zamijeniti ako se osuši kako
bi se osigurala optimalna svježina. Ova metoda pomaže da mladi
luk ostane svjež i hrskav gotovo dva tjedna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije