produljenje svježine

Možete spriječiti da kruh ne popljesnivi: Uz ovaj trik trajat će do dva tjedna

Jedna žena je otkrila trik za produljenje svježine kruha i to na čak dva tjedna uz ovo pristupačno povrće

Mnogi često bacaju kruh, voće i povrće koji su se
upljesnivili prije nego što su ih mogli konzumirati. Međutim,
jedna TikTokerica je objavila video s genijalnim trikovima kako
nikad ne bi morali bacati hranu, piše
Net.hr. 

Katya Mackle je istaknula metodu koja potencijalno može
održati vaš kruh svježim i bez plijesni čak tri tjedna. Rekla je:
“Samo dodajte komad celera u vrećicu uz svoje kriške kruha. Kako
bi kruh duže trajao, koristim celer. Kruh se ne suši i neće
popljesniviti dva do tri tjedna.”

Dok su posude za kruh, plastične folije i krpe popularni načini
za održavanje svježine kruha, obično su neučinkoviti u
produljenju roka trajanja kruha na više od nekoliko dana. S druge
strane, zamrzivač može poslužiti kao idealno mjesto za
zaustavljanje ustajalosti i plijesni, a ako se pravilno koristi,
i okusa.

Stručnjaci za hranu kunu se u posebnu metodu za očuvanje okusa
svježe pečenog kruha dok ga čuvate u zamrzivaču.

U razgovoru s Marthom Stewart, kuharica Lisa Brooks,
otkrila je da koristi tehniku nanošenja slojeva za učinkovito
zamrzavanje kruha.

Objasnila je da bi se kupljeni i domaći kruh trebali dobro
zamrznuti kada su omotani u dva sloja plastične folije prije nego
što se stave u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja se može
zatvoriti. Bez obzira na to je li narezan na kriške ili cijeli,
gotovo svako punjenje može se održavati savršeno svježim tjednima
bez opasnosti.

Stručnjak za kruh Drew Gimma, vjeruje da prethodno rezanje
kruha daje bolje rezultate kada je u pitanju odmrzavanje. Drew je
objasnio da to znači da možete odmrznuti onoliko koliko vam je
potrebno, a ne cijelu štrucu.

Dok neki ljudi izbjegavaju zamrzavati kriške kruha zbog straha da
se ne zalijepe, Drew je ponudio jednostavan lijek za ovaj
problem.

Stavljanje masnog papira između svake kriške može spriječiti da
se zaglave i olakšati odmrzavanje kada je riječ o uživanju u
kruhu, piše Express.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije