Varaždinska tvrtka Preventa dobila važno priznanje povodom Svjetskog dana sigurnosti

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu te Nacionalnog dana zaštite na radu, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike dodijelilo je priznanja za iznimna dostignuća u zaštiti na radu za 2024. godinu. Među odabranima je i Preventa d.o.o., koja se istaknula kao jedina ovlaštena tvrtka zaštite na radu nagrađena ovom prigodom.

Osnovana 2009. godine, Preventa d.o.o. proslavlja 15 godina uspješnog rada u području zaštite na radu u Hrvatskoj. Pod vodstvom Borivoja Žmegača, stručnjaka s bogatim iskustvom i nositeljem priznanja iz 2020. godine, tvrtka je razvila reputaciju za inovativnost i sigurnost.

– Ovo je velika stvar za našu tvrtku, ponosni smo i sretni što smo dobili nagradu za našu branšu. Bit će nam ovo podstrek za sav rad i daljnje uspjehe u budućnosti, kako na radost naše tvrtkte tako i na radost naših klijenata, ali i svih njihovih zaposlenika, koji koriste naše usluge za siguran rad – istaknuo je Borivoj Žmegač

Ključan segment Preventinog pristupa jest proizvodnja edukativnih videozapisa koji su se pokazali kao izuzetno korisni alati za osposobljavanje i edukaciju radnika. Videozapisi pokrivaju širok spektar tema, od sigurnosti na gradilištima do pravilnog korištenja vatrogasnih aparata, i dostupni su na YouTube-u, čime su postali vrijedan resurs za osposobljavanje šire zajednice.

Osim toga, Preventa je prepoznala potrebu za prilagodbom svojih resursa rastućem broju stranih radnika u Hrvatskoj, stoga su videozapisi dostupni na više jezika kako bi se olakšala integracija i osiguralo da svi radnici imaju jednake mogućnosti za siguran rad.

Preventino stalno težište na inovacije, edukaciju i kvalitetu usluga učinilo ih je pionirima u svojem području. Priznanje Ministarstva rada dodatno ističe njihovu predanost promicanju zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu, kao i njihovu sposobnost da se prilagode izazovima suvremenog radnog okruženja. Ova nagrada potvrđuje Preventino vodeće mjesto u promicanju kulture sigurnosti na radu u Hrvatskoj.

Najnovije