Vijesti / Afera 'Psihijatar'

AFERA 'PSIHIJATAR'

PSIHIJATAR RADIO I U PAHINSKOM Postavili smo par pitanja, evo što su nam odgovorili...

PSIHIJATAR RADIO I U PAHINSKOM Postavili smo par pitanja, evo što su nam odgovorili...

Na naše inzistiranje da precizno odgovori na jedno od pitanja, ravnatelj je rekao da je u automobilu te je prekinuo razgovor.

 

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Liječnik iz afere 'Psihijatar', kojeg su brojne bivše pacijentice prozvale za seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje, radio je honorarno, prema informacijama dobivenima iz pouzdanih izvora, i u Odgojnom domu Ivanec u Pahinskom. Prema nekim tumačenjima, upitna je njegova formalna kompetencija za rad u ustanovama ovakvoga tipa.

No od te institucije nismo uspjeli dobiti nikakve konkretne odgovore na naše upite pisanim putem, a bolje sreće nismo bili ni nakon telefonskog razgovora s ravnateljem Elvisom Gotalom.

Pitali smo tako odgovorne u Odgojnom domu od kada do kada je navedeni psihijatar radio u toj ustanovi i koji su bili razlozi prekida suradnje.

Pitali smo i ima li Odgojni dom u ovome trenutku ostvarenu suradnju s nekim drugim psihijatrom.

Pitali smo također ono što nas je najviše zanimalo - mora li psihijatar za rad u Odgojnom domu Ivanec imati završenu subspecijalizaciju iz dječje i adolescentne psihijatrije te je li navedeni psihijatar imao zadovoljene te uvjete.

- Sukladno potrebama, u domu se omogućava i pružanje adekvatne psihijatrijske pomoći i podrške povremenim angažiranjem vanjskih suradnika, putem ugovora o djelu, pri čemu su zadovoljena sva pravila struke - stoji u odgovoru koji smo dobili iz Odgojnog doma Ivanec.

Očigledno je da na vrlo konkretna pitanja nismo dobili odgovore, iako ravnatelj Gotal tvrdi suprotno.

- Mi smo odgovorili na vaša pitanja, a ako niste zadovoljni odgovorima ili imate dodatne pitanja, možete u svakome trenutku postaviti upit - rekao nam je ravnatelj.

Kad smo mu skrenuli pažnju da bismo onda morali ponoviti isti upit u cijelosti, rekao nam je da ne može davati odgovore na pitanja o konkretnim liječnicima, i to 'zbog GDPR-a'.

Čak i kad bi to bilo točno, a nije, jedno od pitanja bilo je općenitog tipa, ono vezano uz to mora li psihijatar za rad u Odgojnom domu Ivanec imati završenu subspecijalizaciju iz dječje i adolescentne psihijatrije.

- I na to pitanje smo vam odgovorili - uvjeravao nas je ravnatelj. Na naše inzistiranje da precizno odgovori na to pitanje rekao je da je u automobilu i da ne može razgovarati te je prekinuo razgovor.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.