Vijesti / Afera 'Psihijatar'

NE UPLIĆE SE

ČAČIĆ O AFERI PSIHIJATAR 'Zasad nema ničeg što bi upućivalo na odgovornost bolnice'

ČAČIĆ O AFERI PSIHIJATAR 'Zasad nema ničeg što bi upućivalo na odgovornost bolnice'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Prošlo je mjesec i pol, a od osnivača Bolnice dosad nije bilo ni glasa ni slova.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Prošlo je oko mjesec i pol dana otkako je u javnosti odjeknula afera 'Psihijatar'. Tijekom tog vremena veći broj bivših pacijentica jednog varaždinskog psihijatra optužilo je za seksualno zlostavljanje ili uznemiravanje.

Do dana današnjeg o tome se slučaju Varaždinska županija, osnivač Opće bolnice Varaždin, gdje je psihijatar zaposlen od 2002. godine, nije oglasila ni načelnom izjavom ni ikakvim priopćenjem za javnost.

Uputili smo stoga službeni upit varaždinskom županu Radimiru Čačić. Zamolili smo ga za komentar onoga što je izneseno u medijskim napisima, kao i za komentar načina na koji se uprava Bolnice dosad odnosila prema ovome problemu.

Inače rječiti i retorički živopisan župan o ovoj temi, sudeći prema odgovoru, nema mnogo za reći. Slučaj je u njegovu odgovoru sveden u strogo birokratske okvire.

- Varaždinska županija kao osnivač Opće bolnice Varaždin do 8. rujna 2020. godine i izvješća o obavljenom unutarnjem stručnom nadzoru te odbacivanja prve prijave od strane Hrvatske liječničke komore nije imala osnova na bilo koji način komentirati i prejudicirati bilo kakve odluke nadležnih tijela - napomenuo je župan.

Podsjetimo, unutarnji nadzor nije utvrdio nikakve nepravilnosti. A odbačena prijava o kojoj govori župan je ona dr. Slavka Sakomana. Njegovu prijavu Hrvatskoj liječničkoj komori iz ožujka ove godine, u kojoj traži pokretanje disciplinskog postupka protiv varaždinskog psihijatra, povjerenstvo Komore odbacilo je kao neosnovanu. Rješenje je zaprimljeno početkom listopada.

Čačić dalje u svome odgovoru podsjeća da je postupanje po ostalim prijavama u tijeku. Radi se, prije svega, o prijavi varaždinskog psihoterapeuta Nebojše Buđanovca, podnijetoj također u ožujku. Postoji također još jedna prijava protiv istog liječnika, a odnosi se na iskorištavanje pacijentica kao svjedokinja u privatnom sporu.

Varaždinski župan, sudeći prema njegovu odgovoru, zasad nema nikakvih primjedbi na način na koji ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić upravlja ovim slučajem.

- U slučaju odluka koje bi upućivale na bilo kakvu odgovornost Opće bolnice Varaždin, kao osnivač ćemo zatražiti odgovarajuće postupanje - jedino je što o svemu ima za reći Radimir Čačić.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.