Što učiniti prilikom krađe ili gubitka vozačke dozvole?

Nestanak vozačke dozvole prijavljuje se, bez odgode, policijskoj upravi/policijskoj postaji na čijem je području vozačka dozvola nestala, odnosno policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja je vodi u evidenciji.

Zahtjev za izdavanje nove vozačke dozvole podnosi se u policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji.

Obrazac zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole ispisuje službenik na šalteru, a podnositelj zahtjeva svojim potpisom na obrascu potvrđuje točnost ispisanih podataka.

Podnositelj zahtjeva prilaže:
– ukoliko je originalna vozačka dozvola bila izdana u državi članici EGP, dokaz nadležnog tijela države koja je izdala originalnu vozačku dozvolu da je osobi bila izdana vozačka dozvola
– jednu fotografiju veličine 30×35 mm
– 50 kuna u državnim biljezima
– dokaz o uplati 151 kune (redovni postupak), odnosno 200 kuna (žurni postupak) za obrazac vozačke dozvole putem uplatnice koja se podiže u policijskoj upravi, odnosno postaji, općom uplatnicom ili putem internet bankarstva, na IBAN državnog proračuna HR1210010051863000160, model HR65, poziv na broj 7005-477-OIB.

Napomena: Nije potrebno priložiti fotografiju ukoliko je podnositelj zahtjeva u protekle dvije godine podnio zahtjev za izdavanje elektroničke isprave za koju je fotografija pohranjena u Informacijskom sustavu Ministarstva unutarnjih poslova, a izgled osobe nije značajnije promijenjen.

Osim e-vozačke dozvole, elektroničke isprave su i e-putovnica i e-osobna iskaznica.

Vozač je dužan bez odgode nadležnom tijelu prijaviti pronalazak vozačke dozvole.

Izvor: MUP.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije