Vijesti / Crna kronika

U romskom naselju kod Strmca smrtno stradalo dvogodišnje i trogodišnje dijete

U romskom naselju kod Strmca smrtno stradalo dvogodišnje i trogodišnje dijete

U romskom naselju kod Strmca Podravskog u općini Petrijanec (od čega jedan dio naselja spada pod Donje Vratno i drugu općinu) smrtno je stradalo dvoje djece u dobi od dvije i tri godine. Djeca su se, prema još neslužbenim informacijama, utopila.

U romskom naselju kažu nam da su se utopila dva dječaka koja su pala u jamu punu vode. Iako je očevid u tijeku i ne znaju se uzroci smrti, njihov sumještanin kazao je kako je riječ o utapanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– To su dva bratića. Igrali su se i nekako su pali u jamu na bivšem deponiju smeća. Ta se jama napunila vodom jer je padala kiša. Duboka je, kako su mi rekli, oko metar do metar i pol – kaže mještanin Eduard Oršuš.

Tragedija se dogodila u poslijepodnevnim satima, točnije djeca su pronađena u vodi oko 19 sati. Na mjestu tragedije zatekao se i Zdenko Oršuš.

- To su djeca od mojeg bratića i moje sestrične. Djeca su se igrala kod kanala kojeg je iskopala Općina Petrijanec i najvjerojatnije su pala unutra. Susjed je uočio dijete kako pluta, skočio, izvukao ga van, i onda uočio i drugo dijete. Jedno je bilo mrtvo, a drugo je hitna pokušala reanimirati - prepričava Zdenko.

Prema Zdenkovim riječima, odgovornost za ovo što se dogodilo je i na Općini Petrijanec, koja je naručitelj radova na mjestu gdje se tragedija dogodila, i koja je, kaže, trebala osigurati da mjesto izvođenja radova bude sigurno.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci