PALA BANDA Pljačkali bankomate po hrvatskim gradovima

Kriminalci koji su serijski pljačkali bankomate u više gradova konačno su zaustavljeni. Policija je objavila kako provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bugarske u dobi od 30 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Istraživanje provodi Služba organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s I. i II. policijskom postajom Rijeka te policijskim upravama međimurskom, zagrebačkom, zadarskom i varaždinskom.

Policija dvojac sumnjiči da su od 28. listopada do 20. studenoga ove godine na području većine od spomenutih policijskih uprava korištenjem bankovnih i raznih kartica nekoliko trgovačkih lanaca napali bankomate više banaka te ostvarili znatnu protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 100.000 kuna.

U sklopu dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga vozila koje su koristili te je pronađeno i oduzeto više od 12.000 eura, kao i predmeti korišteni za počinjenje kaznenih djela – alat, bankovne i druge kartice i slično.

Prema dosad utvrđenome spomenuta dvojica bugarskih državljana sumnjiče se za 14 kaznenih djela računalne prijevare i 14 kaznenih djela teške krađe. Obojica će tijekom dana biti predana pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije