U stečaju i Netgate, medijska tvrtka povezana s bivšim glasnogovornikom Mačekom

Trgovački sud u Bjelovaru jučer, 23. studenoga, objavio je oglas kojim se poziva zastupnik dužnika Netgate d.o.o Robert Veseljak da za tu tvtku, koja je bila koncesionar čakovečkog radija u skraćenom stečajnom postupku podnese popis imovine i obaveza.

Prema sudskom oglasu, Netgate d.o.o je do rujna ove godine imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje od ukupno 1,48 milijuna kuna, a vjerovnici te tvrtke pozvani su da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka.

Ne podnose li Veseljak u roku od petnaest dana popis imovina i obaveza, a niti jedan vjerovnik u idućih mjesec i pol dana ne predloži otvaranje stečajnog postupka, sud će po službenoj dužnosti otvoriti i zatvoriti stečajni postupak.

Bjelovarskoj tvrtki Netgate osnivač i direktor bio je Ivan Butković, nekadašnji predsjednik Hrvatske udruge radija i novina (HURIN) koji je preminuo 2012., a Robert Veseljak je krajem siječnja 2013. bio imenovan privremenim upraviteljem.

Veseljak je, kako stoji u registru Trgovačkog suda, povezan s čak petnaestak tvrtki u kojima je bio ili je još uvijek član uprave, jedini osnivač, direktor ili privremeni upravitelj. Iako među tim tvrtkama ima i onih registriranih za mlinarstvo, stočarstvo i industrijsku proizvodnju stočne hrane, Veseljak je u javnosti poznatiji po tvrtkama za izdavaštvo, promidžbu i radijsku djelatnost, posebno po onima u kojima je surađivao s Milenom Maček, bivšom suprugom nekadašnjeg glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka.

Prema pisanju medija, direktori i vlasnici tvrtki Mea Media i Moj portal vizija svojedobno su bili Robert Veseljak i Milena Maček.

Tvrtku Mea medija osnovali su 2004. tadašnji novinari i urednici Varaždinskih vijesti, a iduće godine su je prodali Veseljaku, koji je nakon kupnje pokrenuo Regionalni tjednik, a preko tvrtke Mea Media postao koncesionar varaždinskog Radio Aktiva.

Osim toga, preko druge tvrtke pokrenuo je i internetski portal ‘moj-portal.hr’.

Prema medijskim napisima, unatoč niskoj nakladi i utjecaju, u tim su se medijima oglašavale velike državne tvrtke i institucije poput HEP-a, Fine, Vjesnika, Croatia osiguranja, Croatia Airlinesa, Hrvatske Lutrija i HBOR-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije