Zaboravite na ljeto! Hladna jesen donosi nam kiše i hladne vjetrove

I dok je početak jeseni uvelike djelovao kao ljeto, sad je već vrijeme za pravo jesensko vrijeme. Možda je bolje reći – nevrijeme. Pa pogledajmo što nam kaže Državni hidrometeorološki zavod.

Danas nas tako čeka tmuran, hladan dan, prožet kišom i vjetrom. Kiša će biti tek slabijeg intenziteta, dok će maksimalna temperatura rasti do 15 stupnjeva celzijevih. Vjetar će puhati slab do umjeren sjeverozapadni.

Ako je ponedjeljak tmuran, utorak će biti još tmurniji. Kiša će nastaviti svojim tempom, dok će temperatura ostati ista kao i u ponedjeljak. No ojačat će vjetar, dok će mu smjer ostati isti.

Srijeda će donijeti promjenu u vidu proljepšanja vremenskih prilika. Tako će cijeli dan biti sunčano uz poneki oblačić, bez kiše, no neka vas to ne zavarava. Maksimalna temperatura će biti oko 13 stupnjeva, što je za dva manje nego prethodna dva kišovita dana. No posebno je važno dodati kako će puhati umjeren do jak sjevernjak, onaj što tuče u lice i dušu, pa stoga nemojte zaboraviti na toplu odjeću.

Ako je hladna srijeda i bila obasjana suncem, četvrtak će biti samo hladan. Teški oblaci iznad nas ipak neće uroditi kišom, a temperatura će biti još niža no prethodnog dana, za jedan stupanj. Vjetar će izgubiti na snazi, a promijenit će i smjer – pravac zapad.

Kraj radnog tjedna, bar za one koji petak tako mogu nazvati, vratit će sunce iznad nas. No ono će biti pod opsadom crnih oblaka. Opet ćemo biti pošteđeni kiše, a čak će i temperatura porasti na 13 stupnjeva celzijevih. Vjetar će biti slab do umjeren, a puhat će u sjeveroistočnom pravcu.

Eto, jesen je tu i vrijeme je da se pomirimo s time. Pripremite toplu odjeću, kišobrane, kabanice, izvadite knjige i društvene igre. Vanjske aktivnosti više neće biti tako česte. Osim ako volite šetnje za kišovitog hladnog vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije