‘Medenjak na finjak’ kroz sinergiju glazbe, hrane i mode ispričao retro priču

U petak, 16. rujna, u atriju Staroga grada Udruga Medenjak organizirala je događaj pod nazivom ‘Medenjak na finjak’, koji u svojem projektu potiče ekološku i društvenu odgovornost, važnost edukacije, njegovanje tradicije te kulture kvalitete.

Udruga Medenjak, kažu organizatori, željela je predstaviti radove svih svojih članova koji su se kroz glazbu, odnosno koncert ‘Trio decoro’ i mlade gošće ‘Revolution in steps’, hranu čije su namirnice lokalnog podrijetla i ručno rađene, te modnu reviju Alenke Mikulan i njezinog tima – kazališne šminekrice Mirele Magdić Fotak i frizerke Nikoline Hajsok, ovog petka imali priliku predstaviti Varaždincima, a sve to kroz humanitarnu gestu.

Modna dizajnerica kroz glamurom 30-ih godina prošlog stoljeća, detaljima varaždinske arhitekture i prirode te jednostavnošću prirodnih i recikliranih materijala kreirala je osebujnu, fluidnu igru žene i odijevanja. Modne detalje, nadahnute tradicijom, tzv. ‘bodece’ predstavila je Klaudija Vukman, a vizažistički dio priče ispričala je Mirela Magdić Fotak. Frizerske kreacije izradila je Nikolina Hajsok.

Aukcijskom prodajom modnih detalja, nastalih vrijednim rukama članica Udruge Medenjak Alenke Mikulan, Klaudije Vukman, Tanje Koščec i Danijele Pičuljan prikupit će se novac koji će se uplatiti na račun Udruga ‘Jak kao Jakov’.

U međuvremenu posjetitelji su mogli uživati u višeglasnim glazbenim retro izvedbama poznatih skladbi varaždinskih glazbenica okupljenih u ‘Trio Decoro’. Važnost edukacije, glazbene pismenosti koju su stekle u varaždinskoj Glazbenoj školi pokazale su tri srednjoškolke objedinjene u ‘Revolution in steps’.

Pokrovitelj ove gospodarsko-turističke manifestacije je Grad Varaždin te ostali donatori i sponzori. Voditeljica projekta Dorotea Solomun rekla nam je kako je to manifestacija koja se nastavlja te je izrazila zadovoljstvo ovim projektom.

– Odaziv je bio iznad očekivanja. Ambijent je predivan i on je još dodatno naglasio ovu glazbeno-modnu priču koju je zasladila ukusna hrana. Zahvaljujem se svim sudionicima i posjetiteljima – rekla nam je Dorotea Solomun te nam je otkrila kako će ‘Udruga Medenjak’ već u listopadu provesti novi projekt pod nazivom ‘Kako sačuvati mozak’ u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo.

– U prekrasnom ambijentu ušli smo u novi vikend na ‘finjaka’ – slatkim je riječima Dorotea zaključila ovu humanitarnu priču koja je ujedinila glazbu, hranu i modu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije