‘Ugrožena je sigurnost djece na raskrižju Vidovečke i Križanićeve ulice’

Reformisti 4. mjesnog ogranka Varaždin upozoravaju na komunalne probleme u svom mjesnom odboru te apeliraju na Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam za rješavanjem istih. Probleme koje navode utječu na sigurnost građana te ih iz tog razloga smatraju prioritetima u rješavanju.

Tako su ovih dana istaknuli problem raskrižja Križanićeve i Vidovečke ulice koji predstavlja veliki problem građanima IV. mjesnog odbora jer na ulazu u Vidovečku ulicu ne postoji nikakav pješački prijelaz, a samim time ugrožena je sigurnost pješaka.

Problem je i što pješački pločnik postoji samo s jedne strane ceste pa se ulica prelazi na vlastitu odgovornost.

Drugi problem je što je ujedno s desne strane i dječji vrtić ispred kojeg su postavljeni stupići pa su automobili parkirani doslovno na pola ceste. Križanićeva ulica na ovom je dijelu ravna i vozači se ovuda voze 80-90 kilometara na sat i opasnost je velika.

– Nemarom grada ugrožena je sigurnost djece koja svakodnevno prolaze Vidovečku i Križanićevu ulicu na putu do škole, ali i građana koji svoju djecu dovode u vrtić. Ovim putem apeliramo na gradske vlasti da postave ležeće policajce, signalizaciju i pješački prijelaz kako bismo spriječili da se dogodi neka tragedija – stoji u priopćenju Reformista.

Također, upozoravaju i na problem koji predstavlja i pješački kolnik u ulici Antuna Handžića gdje postoji samo s jedne strane ulice, a i taj kolnik nije do kraja završen iz nepoznatih razloga. Na travnatom dijelu pješačkog kolnika postavljen betonski poklopac za šaht koji je 10 centimetara iznad razine zemlje zbog čega predstavlja opasnost po stanare i djecu.

– U cilju da zajednički osiguramo građanima sigurniji suživot u našem mjesnom odboru kao i u Gradu Varaždinu, apeliramo na Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam za što hitnijim rješavanjem problematike na koju smo upozorili – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije