‘Varaždinska županija je kolijevka hrvatskog vatrogastva’

U vatrogasnom domu u Novom Marofu održana je trinaesta sjednica Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice kojoj je uz članove Predsjedništva i domaćina predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića prisustvovao i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanadera župan Štromar pozdravio je sve predsjednike županijskih vatrogasnih zajednica te im zaželio dobrodošlicu u Varaždinskoj županiji.

– Dobrodošli u županiju koja je kolijevka hrvatskog vatrogastva jer je u Varaždinu 1864. osnovan prvi DVD u ovom dijelu Europe. Vatrogasci iz Varaždinske županije su, kao i prethodnih godina, spremni za eventualne dislokacije i pomoć kolegama na priobalju, ali ja se nadam da neće biti puno intervencija – istaknuo je župan te im zahvalio na svim aktivnostima koje rade tokom čitave godine, a sve s ciljem zaštite i spašavanja ljudi i imovine na području Republike Hrvatske.

Na sjednici su, između ostalog, razmatrani Prijedlog odluke o predlaganju kandidata za dodjelu državnih odlikovanja, odlikovanja za posebne zasluge, Prijedlog odluke o dodjeli zvanja Viši počasni vatrogasni časnik te Prijedlog Pravilnika o korištenju informacijskih sustava.

Inače, Hrvatska vatrogasna zajednica, kao krovna vatrogasna organizacija, objedinjava sve vatrogasne organizacije i postrojbe na području Hrvatske.

Uz vatrogasne postrojbe, Hrvatska vatrogasna zajednica okuplja preko 1700 vatrogasnih društava u jedinicama lokalne samouprave i gospodarstvu s oko 150.000 članova koji su udruženi u preko 200 vatrogasnih zajednica općina, područja i gradova te 20 vatrogasnih zajednica županija i Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba.

Zajednica okuplja i preko 60 dobrovoljnih vatrogasnih društava u gospodarstvu s oko 1000 vatrogasaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije