Stoka i perad vraćaju se u Biškupec? U ponedjeljak zbog toga sazvan zbor građana

Grad Varaždin odlučio je promijeniti neke odredbe iz Odluke o komunalnom redu, a jedna od njih odnosi se na držanje stoke i peradi na području grada, konkretnije stoka i perad moći će se uzgajati i na području 7. mjesnog odbora u Biškupcu, a ne samo u prigradskim naseljima.

Naime, prema novom prijedlogu odluke nadležni upravni odjel iznimno može dozvoliti držanje stoke i peradi osobama kojima je poljoprivreda isključiva djelatnost, a status poljoprivrednika posjeduju više od 20 godina. Također, naravno, moraju ispunjavati te ako ispunjavaju sanitarne, tehničke i druge uvjete propisane Zakonom o stočarstvu i podzakonskim aktima.

Povod je to za održavanje zbora građana na području 7. mjesnog odbora Biškupec. Zbor građana inicirao je predsjednik Vijeća 7. mjesnog odbora Juraj Rožić, a održat će se u ponedjeljak 23. svibnja u Društvenom domu u Ulici Mirka Kolarića 23. Početak je u 20 sati, a svoj dolazak na skup najavili su dogradonačelnik, neki gradski i županijski vijećnici, predsjednici i članovi vijeća susjednih mjesnih odbora, druge osobe iz javne politike.

– Tim postupkom se područje gradskog mjesnog odbora statusno izjednačuje sa prigradskim naseljima. Zbog iznimne važnosti ove teme pozivamo zainteresirane građane da dođu na ovaj skup i sudjeluju u raspravi – poziva Juraj Rožić.

Do utorka, 24. svibnja, u Gradu Varaždinu traje savjetovanje sa zainteresiranom javnošću vezano uz izmjene Odluke o komunalnom redu. Prijedlog te odluke naći će se na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak 30. svibnja.

Izmjenama odluke, osim navedenog, bi se na području cijelog Varaždina dopustilo držanje pčela sukladno zakonskim propisima. Također bi se propisalo i to da komunalni redari u određenim slučajevima mogu izricati pisana upozorenja umjesto novčanih kazni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije