Izložba naslovnica ‘Vatrogasnog vjesnika’ u petak, 20. svibnja

Centralno događanje manifestacije ‘Međunarodni dan muzeja u Muzeju hrvatskog vatrogastva’ bit će otvaranje izložbe naslovnica ‘Vatrogasnog vjesnika’ u petak, 20. svibnja, u 19 sati, u sklopu obilježavanja 120. obljetnice izlaženja časopisa.

Časopis ‘Vatrogasni vjesnik’ osmišljen je kao glasilo tadašnje Hrvatsko-slavonske vatrogasne zajednice, u kojem su objavljivani stručni članci iz područja vatrogastva i praćen rad vatrogasnih društava. Svoje temeljne funkcije zadržao je do danas.

Cilj izložbe je prisjetiti se najznačajnijih događaja iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti prezentiranih kroz naslovnice spomenutog časopisa.

Ovim projektom Hrvatska vatrogasna zajednica odaje počast svim suradnicima uključenima u rad časopisa, ali i vatrogascima čije su se priče i podvizi našli u stranicama našeg časopisa.

Posjetitelji će isto tako moći razgledati stalni postav Muzeja u petak, 20. svibnja, od 15 do 21 sat. U stalnom postavu nalaze se predmeti i povijesni dokumenti Hrvatske vatrogasne zajednice koja ove godine slavi 140. obljetnicu djelovanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije